Fyret for racistisk tweet: Nu undskylder hun

Den nu tidligere kommunikationschef Justine Sacco undskylder for Twitter-besked om Afrika

'Jeg er meget ked af den smerte, jeg har forårsaget' lyder det fra Justine Sacco, derformåede at forarge et helt kontinent med et enkelt tweet. (PRIVATFOTO/FACEBOOK)
'Jeg er meget ked af den smerte, jeg har forårsaget' lyder det fra Justine Sacco, derformåede at forarge et helt kontinent med et enkelt tweet. (PRIVATFOTO/FACEBOOK)

Sjældent får et enkelt 'tweet' så meget opmærksomhed, som det den nu tidligere kommunikationschef i internetfirmaet IAC Justine Sacco fredag aften lagde på Twitter.

Ikke alene kostede det hende jobbet, men hun formåede også at få adskillige brugere af det sociale medie og formentlig et helt kontinent på nakken.

Se også: Skrev racistisk tweet: Nu er hun blevet fyret

Det skete efter hun i et forsøg på at være vittig skrev 'Tager til Afrika. Håber jeg ikke får AIDS. Bare for sjov. Jeg er hvid!'.

Se også: 'Tager til Afrika. Håber jeg ikke får AIDS'

Søndag udtalte hovedpersonen sig så for første gang selv efter det noget kontroversielle tweet.

- Ord kan ikke beskrive, hvor ked af det jeg er, og hvor nødvendigt det er for mig at undskylde til befolkningen i Sydafrika, som jeg har fornærmet med et unødvendigt og hensynsløst tweet, siger Sacco ifølge ABC News.

- Der finder en AIDS-krise sted i dette land, som vi læser om i USA, men vi lever ikke med den eller står ansigt til ansigt med den til dagligt. Desværre er det frygteligt nemt at være nonchalant omkring en epidemi, som man aldrig selv har oplevet på første hånd, siger hun.

Skabte Twitter-storm
Efter den oprindelige Twitter-besked gik der ikke længe, før Justine Sacco mødte stor modstand på Twitter. Hendes arbejdsgiver reagerede hurtigt med en fordømmelse af beskeden og sagde i samme anledning, at den pågældende medarbejder ikke var til at træffe på grund af et fly til udlandet.

Mange Twitter-brugere ventede derfor spændt på, at Justine Sacco ville lande, og derfor opstod det såkaldte 'hashtag' #HasJustineLandedYet (Er Justine landet endnu) og blev lynhurtigt et af weekendens mest populære.

Selv fra Sydafrika
Til sidst endte den nu tidligere kommunikationschef altså som ventet med at blive fyret, og hun kan derfor kun beklage over for det land, som hun desuden selv nedstammer fra.

- Det her (Sydafrika, red.) er min fars land, og jeg er født her. Jeg sætter pris på mine rødder i Sydafrika og mine jævnlige besøg, men det piner mig, at jeg har forårsaget smerte for så mange mennesker her; min familie, mine venner og mine sydafrikanske landsmænd. Jeg er meget ked af den smerte, jeg har forårsaget, slutter hun.

Beklagelsen skaffer næppe jobbet tilbage for weekendens internetfænomen, men det gør forhåbentlig opholdet i Sydafrika lidt lettere.

0 kommentarer
Vis kommentarer