Tusindvis af demonstranter på gaden i Thailand

De mange demonstranter i Bangkok har blokeret trafikken totalt flere steder i den travle storby

Demonstranter blokerer trafikken i Thailand. (Læserfoto)
Demonstranter blokerer trafikken i Thailand. (Læserfoto)

Søndag er store menneskemængder på ny samlet i Thailands hovedstad, Bangkok, hvor demonstranterne kræver premierminister Yingluck Shinawatra og hendes regerings afgang.

De mange demonstranter har blokeret trafikken totalt flere steder i den travle storby, hvor de vrede oppositionsaktivister råber slagord foran premierministerens hjem.

Se også: Millioner af demonstranter ventes på gaden i Bangkok

Ifølge Demokraternes generalsekretær, Suthep Thaugsuban, som også har ledet protesterne i den seneste tid, skulle der være op imod en million mennesker samlet.

- I dag vil vi gøre det klart, at vi ikke længere vil finde os i forholdene her i landet, siger Thaugsubans kollega Taworn Senniam.

Se også: Thailand: Demonstranter kræver parlamentsvalg aflyst

Demokraterne sagde lørdag, at oppositionspartiet vil undlade at opstille kandidater og i øvrigt boykotte valgt 2. februar.

Yingluck Shinawatra, som opløste landets parlament 9. december og udskrev valg, er ifølge Bangkok Post slet ikke hjemme.

Se også: Thailands oppositionsleder tiltalt for drab

Hun befinder sig i det nordøstlige Thailand, hvor hendes parti har den største opbakning blandt befolkningen.

Oppositionen frygter, at valget kun vil være til fordel for Yingluck Shinawatra og hendes ældre bror, den tidligere premierminister Thaksin Shinawatra, som blev væltet fra posten i 2008 og bor i eksil, men beskyldes for at lede landet gennem sin søster.

Se også: Thailands leder i tårer: Stop protesterne

Thaksins parti Phau har bred støtte blandt landets fattige landbefolkning, og det ventes, at partiet trods de omfattende protester i Bangkok vil vinde valget i februar.

Protesterne mod regeringen og premierministeren brød ud i starten af november, efter at regeringen i oktober foreslog amnesti for personer dømt for politisk-relaterede lovovertrædelser i perioden 2006-2013. Forslaget blev senere trukket tilbage.

0 kommentarer
Vis kommentarer