Anonyme anmeldelser om skattesnyd stiger markant

Skat har i 2013 modtaget et rekordstort antal anonyme tip om skattefup, sort arbejde og socialt bedrageri

Har du anmeldt din nabo eller en anden - eller er du selv blevet anmeldt? Så tip os på mail til 1224@eb.dk eller sms til 1224 (alm. takst)

Skattesnydere skal ikke vide sig for sikre, når de forsøger at snyde den danske stat. Anonyme anmeldelser af skattefup, sort arbejde og socialt bedrageri vælter nemlig ind hos skattemyndighederne.

I 2013 vil Skat således modtage omkring 10.000 henvendelser fra borgere, virksomheder og myndigheder, der gerne vil melde naboen, genboen eller arbejdskollegaen til skattemyndighederne, skriver Politiken søndag.

I 2012 fik Skat 7929 tip, mens der i løbet af det første halve år af 2013 er afleveret 4880 tip, viser tal fra Skatteministeriet.

Skat modtager de anonyme tip i sådan et omfang, at man nu etablerer en særlig afdeling af skattejægere, der skal sortere og vurdere de mange anmeldelser.

Skat vil således koncentrere indsatsen dér, hvor snyderiet er mest omfattende og grovkornet, og hvor statskassen går glip af de største skatteindtægter, skriver Politiken.

Den nye enhed får navnet Visitering og Kontrol og vil ifølge planen samle godt 200 skattefolk. De 65 skal sortere og prioritere sagerne, mens resten skal i marken.

- Det er utrolig vigtigt, at vi tager de her anmeldelser alvorligt og sætter ind, hvor det giver mening. Og samtidig skal vi undgå, at Skat bliver brugt i en fejde mellem familiemedlemmer eller naboer, siger skatteminister Jonas Dahl (SF) til Politiken.

Ministeren mener dog ikke, at anmeldelserne er løbet af sporet.

- Vi skal ikke opfordre til stikkeri, men omvendt er det jo positivt, at borgeren ikke vil acceptere den sorte økonomi. Jeg tror faktisk, at krisen har gjort, at vi har fået en større ansvarlighed på dette område, siger Jonas Dahl.

Ud over den nye kontrolenhed har skatteministeren sat gang i et større analysearbejde, der skal evaluere den store lovpakke fra 2012, hvor skattemyndighederne blandt andet fik mulighed for at flytte skattekontrollen ud på villavejene og ud i danskernes baghaver.

Har du anmeldt din nabo eller en anden - eller er du selv blevet anmeldt? Så tip os på mail til 1224@eb.dk eller sms til 1224 (alm. takst)

0 kommentarer
Vis kommentarer