Annonce:
Annonce:

Atombombe-general fyret efter tre dages vanvids-druk

En af USA's mest magtfulde militærfolk opførte sig som en fuld teenager på en tur til Rusland

Generalmajor Michael J. Carey viste sidste sommer russerne, hvordan man fester igennem. (Foto: AP)
Generalmajor Michael J. Carey viste sidste sommer russerne, hvordan man fester igennem. (Foto: AP)
Annonce:
Følg Samfund

Generalmajoren i det amerikanske luftvåben, Michael Carey, er herre over ikke mindre end 450 interkontinentale ballistiske missiler med lang rækkevidde, som er lokaliseret i USA.

Han er manden, der fyrer de altødelæggende våben af sted på præsidentens kommando.

Den magtfulde mand synes dog ikke at være synderligt tynget af sit tungtvejende ansvar. I hvert fald ikke sidste sommer, hvor generalmajoren kastede sig ud i en druktur i Rusland, der nu har affødt en 44-sider lang detaljeret gennemgang af hans udskejelser.

Og selv om rapporten er skrevet af dødkedelige bureaukrater fra det amerikanske militær, så ville det være mærkeligt, hvis ikke den alenlange rapport har fremtvunget et lille fnis hos efterforskerne af sagen.

Annonce:

Grænseoverskridende opførsel
Rapporten beskriver, hvordan generalmajor Michael Carey opførte sig som en bondeknold, fornærmede sine russiske værter, hang ud med to mistænkelige kvinder, som han mødte på en bar, og forsøgte at komme til at synge med et band på en bar.

- Generalmajor Michael Carey, som var chef for flyvevåbnets arsenal af landbaserede interkontinentale ballistiske missiler, har handlet på en måde, der har overskredet grænserne for accepterede standarder for god opførsel i løbet af et fire-dages langt besøg i Moskva i juli, står der i den fortrolige undersøgelse, som er foretaget af US Air Force.

Generalmajoren tog til Rusland for at diskutere 'nuklear sikkerhed' med russiske embedsmænd. Ifølge rapporten begyndte generalen dog allerede at drikke alkohol under en mellemlanding i Zürich, og holdt først op tre dage senere i Moskva, hvilket ifølge amerikanske embedsmænd medførte 'en række fejltrin og pinligheder', som nu har ført til hans fyring.

Annonce:

- Generalmajor Michael Carey var rystet over den lange ventetid i Zürich Lufthavn, han var beruset og optrådte i et offentligt område, hvor han råbte op om vigtigheden af sin stilling som topchef for de eneste operationelle atombomber, og at han redder verden fra krig hver eneste dag, fortæller et kvindeligt vidne i rapporten, hvis navn er streget over.

Assistance med at stå op
Michael Carey har selv afgivet forklaring i rapporten, som også indeholder vidnesbyrd. Han forklarede, at han og en kollega allerede første aften mødtes med nogle udenlandske kvinder på tagterassen på det fine Ritz-Carlton Hotel i Moskva.

De fire tog efterfølgende ud og dansede hele natten - og næste nat med. Carey beskriver i rapporten kvinderne som 'hotte', at de arbejdede i rejsebranchen, men at han var i tvivl om, om de var fra England eller Rusland. Ifølge rapporten gav han endda pigerne sit visitkort, der var påstemplet 'Air Force Office of Special Investigations'. I rapporten forklarer han, at han undrer sig over, at de 'hotte' piger dukkede op hver dag - alligevel slæbte han dem med alle vegne, hvilket flere vidner beskriver.

- De kyssede ham på kinden, siger et kvindeligt vidne.

Annonce:

Han har dog efterfølgende erkendt, at han nok skulle have været mere agtpågivende, eftersom han er amerikansk militærs øverstkommanderende, med ansvar for nukleare hemmeligheder, står der i rapporten.

Senere var han på baren La Cantina, hvor hans brandert kom op i næste gear.

- Mens han (Michael Carey, red.) var på La Cantina, har vidner beskrevet, at han forsøgte at få bandet til at lege med ham. Men ifølge Mr. (...) ville bandet ikke give ham lov til at spille med.

- Et vidne har beskrevet, at hun frygtede at generalmajor Michael Carey skulle have assistance med at stå op, står der i rapporten.

Se rapporten her.

Surmulede og surmulede
På samme tid skulle han have råbt upassende ting om en person, som han kaldte 'Eric Snowden' - formentligt mente han whistlebloweren Edward Snowden.

- Generalmajor Michael Carey brugte alkoholvarer i et omgang, der påvirkede hans adfærd under briefinger, under middage, under besøg i et kloster og til middag på Den Røde Plads, lyder det i rapporten, som også beskriver, at generalmajoren slæbte de to 'hotte' kvinder med alle vegne.

Annonce:

- De russiske embedsmænd har udtalt, at de især bed mærke i generalmajor Michael Careys bemærkninger om Syrien og Eric Snowden. Han var ligeledes uhøflig overfor sine amerikanske kolleger på turen til Den Røde Plads, og han var ude af stand til at holde op. Han surmulede og surmulede, og klagede gentagne gange.

Rapporten beskriver også, at Michael Careys egne forklaringer er stærkt modstridende med det, som adskillige vidner har beskrevet.

- Dette var en uheldig hændelse. Generalmajor Carey har ellers tjent nationen godt, siger General William L. Shelton, chef for Air Force Space Command, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Margrethe mangler mio. - vi må hjælpe
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

nyt billede

Bagholdet

Annonce:
Annonce: