Mia fredet i et år

Mia Villumsen, der lever med en hjernesvulst, får et ressourceforløb og ro i økonomien

Mia Villumsen blev opereret for hjernesvulsten første gang i 2011. Dengang fik hun voldsomme mén. Daglige gøremål så som at tage tøj på, gå i bad og komme op af trappen, tager dobbelt så lang tid som ellers. (Foto: René Schütze)
Mia Villumsen blev opereret for hjernesvulsten første gang i 2011. Dengang fik hun voldsomme mén. Daglige gøremål så som at tage tøj på, gå i bad og komme op af trappen, tager dobbelt så lang tid som ellers. (Foto: René Schütze)

Mia VIllumsen, der lever med en voksende tumor i hjernen og er betydeligt handicappet, bliver nu fredet i et år.

Aalborg kommune har kort før jul endelig godkendt et ressourceforløb på 12 måneder, hvor det primære indhold bliver ro; både i forhold til jobcentret og økonomien.

Dermed er kommunen vendt på en tallerken. Siden foråret er den 32-årige mor til to trods lægernes anbefalinger blevet nægtet både førtidspension og ressourceforløb, fordi at hun ikke er blevet arbejdsprøvet, og i oktober stod hun frem i Ekstra Bladet med sin historie. Nu har kommunen alligevel besluttet sig for at hjælpe Mia VIllumsen og hendes familie.

Se også: Mia går - måske - fra nul kr. til 14.000 kr om månedenSe også: Overlæge: Mia bliver ikke rask

Lammet af første operation
Mia Villumsen har levet med hjernesvulsten i mindst to år. I efteråret 2011 blev hun opereret første gang. Dengang måtte lægerne opgive at fjerne hele tumoren, og indgrebet gjorde hende delvist lam i højre side. Hun humper rundt, når hun går og kan ikke bruge højre hånd overhovedet. Mia har kroniske smerter, lider af voldsomme hovedpiner og er nødt til at hvile sig flere gange om dagen for at klare sig gennem døgnets vågne timer. Daglige gøremål så som at tage tøj på og gå i bad tager dobbelt så lang tid som ellers.

Til marts skal Mia Villumsen scannes igen, og inden for de næste fem måneder skal hun opereres for anden gang. Her vil lægerne forsøge at fjerne hele svulsten, så hun slipper for at blive opereret igen og igen resten af sit liv. Det er dog langt fra sikkert, at det er muligt, og samtidig har kirurgen advaret Mia om, at hun kan ende i kørestol.

- Jeg er simpelthen så bange for, hvad der kan ske, siger Mia Villumsen, som allerede i september ankede afslaget om førtidspension. Den sag ligger i Ankestyrelsen.

1 af 3 Mia efter første operation i 2011. (Privatfoto)
2 af 3 - Jeg vil bare gerne have ro, siger Mia Villumsen. (Foto: René Schütze)
3 af 3 Mia Villumsen blev opereret for hjernesvulsten første gang i 2011. Dengang fik hun voldsomme mén. Daglige gøremål så som at tage tøj på, gå i bad og komme op af trappen, tager dobbelt så lang tid som ellers. (Foto: René Schütze)
0 kommentarer
Vis kommentarer