DR's stærke kvinde: Vi begik selv årets brøler

Generaldirektøren Maria Rørbye Rønn langer ud efter sine egne ansatte, men skynder sig dog samtidig at finde andre syndebukke. DR skulle nødig stå alene med aben

Der er ingen tvivl, når DR's generaldirektør skal udpege årets brøler i medieverdenen.

For den er nemlig blevet begået i hendes egen baghave, DR Byen.

Det siger generaldirektør Maria Rørbye Rønn til mediesitet Mediawatch.

- Det er svært at komme uden om DRs nylige exitprognose i forbindelse med kommunalvalget, siger hun til mediet.

Dermed henviser hun til prognoser på dagen for kommunalvalget, som skød adskillige procentpoint forbi det endelige landsresultat.

DR beklagede på valgnatten prognosen, som blev fortaget på et ubegribeligt ringe datagrundlag. Kun godt 700 mennesker var blevet spurgt, og kun et fåtal af de adspurgte havde rent faktisk stemt, selvom public service-stationen kaldt meningsmålingen en exit-prognose.

Prognosen fik bl.a. statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) til offentligt at erkende et nederlag, som aldrig kom til at finde sted.

Den fuldstændig skæve prognose fra analyseinstituttet Epinion har fået DR til midlertidigt at indstille alle meningsmålinger. Seneste kunne Ekstra Bladet afsløre, at DR forleden skrottede offentliggørelsen af en meningsmåling, som gav markant fremgang til rød blok på seks mandater.

Generaldirektørens selverkendelse rækker dog ikke længere, end at hun også straks har travlt med at lange ud efter Ekstra Bladet og TV2, som har fået påtale fra Pressenævnet for dækningen af gidselsagen om Søren og Eddy.

- Derudover bør visse mediers dækning af Gidselsagen efterlade os med stof til eftertanke og det fortjener også en plads i denne kategori (årets brøler, red.), lyder det fra Maria Rørbye Rønn.

0 kommentarer
Vis kommentarer