Nordkorea truer med at angribe i syd

Afbrændinger af fotos af den tidligere kære leder Kim Jong Il, har sat sindene i kog i Nordkorea, der truer med at angribe Sydkorea

Afbrændinger af Kim Jong Un og hans far Kim Jong Il har sat sindene i kog i Nordkorea. (Foto: AP)
Afbrændinger af Kim Jong Un og hans far Kim Jong Il har sat sindene i kog i Nordkorea. (Foto: AP)

Nordkorea truer nu med at angribe deres sydlige nabo 'uden varsel' på to-årsdagen for den tidligere leder af Nordkorea, Kim Jong Il's død.

Det skriver den arabiske netavis, Al-Jazeera.

Se også: Her bliver Kims onkel dømt til døden

Advarslen blev sendt torsdag af sekretariatet for den nationale forsvarskommission, Nordkoreas højeste militære organisation, gennem en militær hotline, siger Sydkoreas Forsvarsministerium.

Se også: Nordkoreas diktator: Se mit fantastiske skiresort

Meddelelsen kommer efter sydkoreanske konservative grupper iscenesatte protester mod Nordkoreas menneskerettighedssituation.

De manifesterede to-års-jubilæet for den tidligere leder, Kim Jong Il's død, ved at brænde fotografier af ham af. Det har fået Kim Jong Il's søn, Nordkoreas nuværende leder, Kim Jong Un, op i det røde felt.

Se også: USA om henrettelse af diktator-onkel: Det er ekstremt

Nordkorea udsteder jævnligt tomme trusler mod Sydkorea og USA.

I den seneste trussel advarede Nordkorea om et muligt angreb, og fordømte Sydkoreanernes handlinger som en fornærmelse mod Nordkoreas højeste 'værdighed' - lederen 'Kim Jong Un', har et sydkoreansk nyhedsbureau rapporteret.

Som reaktion har den sydkoreanske regering lovet at reagere strengt på enhver provokation, lyder det i rapporten.1 af 4 Konservative grupperinger i Sykorea har brændt billeder af Kim Jong Un og Kim Jong Il af. (Foto: AP)
2 af 4 Nordkoreas nuværende leder 'Kim Jong Un' er kommet op i det røde felt, efter man har brændt billeder af hans fader, Kim Jong Un af. Foto: AP
3 af 4 Nordkorea truer med at angribe deres nabo i syd. Deres leder 'Kim Jong Un, er blevet fornærmet. (Foto: AP)
4 af 4 Afbrændinger af Kim Jong Un og hans far Kim Jong Il har sat sindene i kog i Nordkorea. (Foto: AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer