Ville droppe klageadgang...men Skatte-Jonas trækker i land

Tidligere skatteminister Holger K. Nielsens frontalangreb på boligejernes ret til at få prøvet deres sag ved Landsskatteretten er tilsyneladende ved at løbe ud i sandet

Man har en holdning til der kommer en ny minister... (Arkivfoto: Mikkel Tariq Khan)
Man har en holdning til der kommer en ny minister... (Arkivfoto: Mikkel Tariq Khan)

I et svar til Ekstra Bladet skriver den nye skatteminister, Holger K. s partifælle Jonas Dahl, nu, at der slet ikke er taget stilling til forslaget på trods af, at det allerede er skrevet ind i bemærkningerne til regeringens forslag om at fastfryse de nuværende ejendomsvurderinger frem til 2015.

'Jeg tror, at det er for tidligt at drage endelige konklusioner i denne her sag. Og det gælder også, når det handler om klagedelen,' skriver Jonas Dahl i en mail med henvisning til det ekspertudvalg, som regeringen har nedsat til at udforme et nyt vurderingssystem.

Se også: Holgers afskedsgave til boligejerne: Hold kæft og betal!

Holger K. Nielsen bebudede ellers i sidste måned, at det fremover skal være slut med at få sin ejendomsvurdering indbragt for Landsskatteretten.

Ramaskrig
- Når det er vurderingsankenævnene, der skal behandle klagesager vedrørende værdiskøn, er det, fordi de er bedre egnede hertil, fordi de er lokalt forankrede, insisterede Holger K. Nielsen over for Ekstra Bladet.

Forslaget har rejst et ramaskrig blandt både eksperter og boligejere, fordi de politisk udpegede vurderingsankenævn er notorisk kendt for blot at være et gummistempel for Skat.

Holger K. Nielsen kunne have fjernet Bjarne Øverås fra posten som formand for vurderingsnævnet i København. (Foto: Jens Dresling/Polfoto) Vagthund Holdt hånden over skatteboss

Således måtte Landsskatteretten sidste år omgøre ikke mindre end 78 procent af vurderingsnævnenes afgørelser. I alle tilfælde til skatteborgerens fordel.

Forslaget har skabt splid i den borgerlige lejr, fordi Holger K. Nielsen i et svar til Dansk Folkepartis ordfører Dennis Flydtkjær har skabt tvivl om, hvorvidt Venstre og de konservative i forbindelse med finanslovsaftalen for 2014 har tilkendegivet, at de ikke vil stemme imod den foreslåede klagestruktur.

Nonsens
Men det afviser de to partier.

- Det er vi absolut ikke en del af. Det er kun få måneder siden, at vi blev enige om, at borgerne selv skal kunne vælge, om de vil have deres sag behandlet af ankenævnene eller Landsskatteretten.

- Derfor er det også besynderligt, at regeringen her fi-re måneder efter nu vil fjerne den valgfrihed, når det gælder sager om ejendomsvurderinger.

Se også: Skatteboss risikerer straffesag

- Det er vi ikke tilhængere af, siger Venstres ordfører, Torsten Schack Pedersen.

Brian Mikkelsen (K) er på linje med Venstre:

- Det er det nonsens, at vi skulle støtte de nye regler for klageadgangen. Det vil vi ikke være med til.

0 kommentarer
Vis kommentarer