Sjællænderne får fint raketvejr - jyderne gør ikke

Danskerne kommer til at opleve mildt vejr med temperaturer mellem tre og otte grader frem til nytår - hvor sjællænderne får det sjoveste raketvejr

Det ser ud til, at københavnerne får nemmere ved at få øje på raketterne, end jyderne i år. (Polfoto: Lars Just)
Det ser ud til, at københavnerne får nemmere ved at få øje på raketterne, end jyderne i år. (Polfoto: Lars Just)

Resten af december bliver mild med dagtemperaturer omkring tre - otte grader udover et par nætter med frost. Og mens sjællænderne kan se frem til et nytår med fint opsyn til raketterne, så får jyderne sværere ved at få øje på de eksploderende krudt-buketter. Det oplyser Thomas Alsbirk fra vejret.dk.

- Det vil fortsat blæse fra syd - og sydvest, de kommende dage, frem til nytårsaften. Der bliver en frisk vind, lyder det fra meteorologen.

Vejret frem til nytårsaften bliver blandet med en masse fronter, der skal passere landet. Der er fronter, som giver regn, og så kommer der periodevis opklaring, hvorefter der kommer en ny front med regn.

Sjovest i Østdanmark
- Det er omskifteligt, ustadigt og lunt. Mildt for årstiden. Raketvejret bliver sjovest i Østdanmark. De vestlige egne ser ud til at få fugtigt vejr, som kan give generende tåge og dis i de centrale dele af Jylland, hvor de østlige egne ser ud til at få skyet vejr, men uden tåge og dis. Det er tågen og disen, der gør, at man ikke kan se op i rakethøjden, siger Thomas Alsbirk.

Der kommer en jævn til frisk og stedvis op til hård vind fra syd, nytårsaften. Udover, at jyderne får tåge og dis, så kommer det altså også til at blæse en del, og der kommer også en del regn i Jylland nytårsaften.

- Omkring midnat er sjællænderne stadig sluppet for regn, men der kommer så regn senere. Så Sjælland og Bornholm er nok dem, der vinder det gode nytårsvejr, siger Alsbirk.

Efter nytår begynder temperaturen at falde, men det vil stadig være mildt.0 kommentarer
Vis kommentarer