Flot raketvejr i vente

Der er gode muligheder for, at sigtbarheden bliver rigtig god nytårsaften

Der bliver godt mulighed for at se en masse raketter, når kalenderen skifter til 2014. (Arkivfoto: Polfoto/Simon Fals)
Der bliver godt mulighed for at se en masse raketter, når kalenderen skifter til 2014. (Arkivfoto: Polfoto/Simon Fals)

Efter en blæsende og regnfuld fredag, kan danskerne se frem til nogle mere rolige dage og en nytårsaften, hvor der er mulighed for at se selv de mest højtflyvende raketter.

Sådan lyder den lovende melding fra DMI.

- Der vil være en del regnvejr om natten frem til nytårsaftensdag, især i Jylland, og dagen starter med nogle skyer og måske noget regn rundt omkring, men som dagen skrider frem bliver det efterhånden tørt i hele landet, fortæller vagthavende meteorolog ved DMI Thyge Rasmussen til Ekstra Bladet

- Selve nytårsaften og nytårsnat ser stort set tør ud, så der er gode chancer for at se noget fyrværkeri, for det klarer stort set op, fortæller meteorologen.

Udsigten gælder for hele landet med undtagelse af Vestjylland og Bornholm, hvor der er risiko for lidt skyer. Over hele landet forventes let til frisk vind, så der er heller ikke risiko for mange vildtfarende raketter.

Det klare vejr gør til gengæld, at temperaturen daler en smule, så det er en god idé at tage fornuftigt tøj på, når man går ud i nytårsnatten.

- Temperaturen kan godt komme ned omkring frysepunktet, men de fleste steder holder den sig nok lidt over, siger Thyge Rasmussen.

Pæn weekend i vente
Inden vi skal til at iføre os nytårshatte og åbne champagnen, er der også god mulighed for at nyde årets sidste weekend, hvor især søndag bliver flot. Først skal fredagens blæsevejr dog lige så stille aftage, efter den blandt andet har skabt problemer Øresundsbroen, som er lukket for lette køretøjer frem til klokken 21.

- Blæsten er ved at have kulmineret, og vinden er aftagende her til aften, så vi har nok set det værste, siger Thyge Rasmussen.

Ud over blæst er stort set hele landet også blevet skyllet godt igennem af regn i løbet af dagen, men det bliver også så småt tørt i løbet af aftenen nogle steder.

- Regnvejret bevæger sig langsomt østpå, så her i nat vil det især regne i den østlige del, siger han.

Selvom regnen ikke helt har sluppet taget i landet i weekenden, bliver der generelt pænt vejr i vente.

- Det vil nok regne østpå i morgen formiddag, men i Jylland vil de få noget opklaring i morgen, hvor der blive mulighed for lidt sol. Og det kan også være, at man vil få lidt solskin i den østlige del af landet inden dagen er omme, men det er nok lidt mere tvivlsomt, siger Thyge Rasmussen.

- Til gengæld vil det ikke blæse helt så meget. Vi vil nok se en frisk vind, mens der på den jyske vestkyst fortsat vil være op til kuling først på dagen. Men generelt noget mindre blæsende end i dag, siger meteorologen.

Solrig søndag
Søndag vil vejret formentlig blive endnu pænere.

- Der vil der så være klaret op i hele landet, så der vil være en del solskin. Men der kommer så i dagens løb byger ind over Jylland, og de byger vil i dagens løb også nå de østlige egne, men det er først efter mørkets frembrud. Så de østlige dele af landet får faktisk en pæn søndag med en del solskin, og en frisk vind fra vest.

Både lørdag og søndag vil man fortsat kunne forvente pæne temperaturer på omkring 5-7 grader.

Temperaturene tager dog et dyk mandag, hvor en sydlig vind vil presse temperaturerne ned omkring 3-4 grader. Mandagen ser dog ud til at blive stort set tør det meste af dagen, indtil der altså formentlig kommer noget regn hen imod aftenen.

0 kommentarer
Vis kommentarer