'Elefant-mand' får fjernet halvanden kilo svulst

Kinesisk mand skal endnu en gang på operationsbordet for at få fjernet kæmpesvulst fra ansigtet

'Elefant-manden' Huang Chuncai har gennemgået en operation, som skal fjerne 1,5 kilo svulst fra hans ansigt. (Foto: Polfoto)
'Elefant-manden' Huang Chuncai har gennemgået en operation, som skal fjerne 1,5 kilo svulst fra hans ansigt. (Foto: Polfoto)

Kinesiske Huang Chuncai er indehaver af en meget kedelig rekord.

Han er efter sigende den mand i verden, der har det værste tilfælde af neurofibromatose, som er en arvelig genetisk sygdom, som kan forårsage hævelser eller klumper i huden.

Og det er formentlig de færreste der tvivler på, at den 37-årige kineser har en meget alvorlig grad af sygdommen. Således påbegyndte lægerne onsdag en operation for at fjerne halvanden kilo svulst fra ansigtet på den kinesiske 'Elefant-mand'. Det skriver Daily Mail.

Operationen, der foregik på et hospital i byen Guangzhou, var vellykket, men Huang Chuncai skal gennemgå to operationer mere for at hans sygdom måske kan blive hæmmet.

Det er nemlig ikke første gang, han er på operationsbordet for sygdommen, og i 2007 fik han fjernet intet mindre end 15 kilo svulst fra ansigtet.

 

(Billede fra 2007, da manden første gang var indlagt for at få fjernet svulst fra ansigtet)

Diagnosen neurofibromatose er arvelig, men den kan også opstå af sig selv på grund af mutationer op til fødslen. De første tegn på sygdommen hos Huang Chuncai sås efter sigende, da han var fire år, og da han var ti år gammel gik han ud af skolen på grund af massive drillerier.

Sygdommen er ikke livstruende i sig selv, men for Huang Chuncai har den naturligt nok været meget hæmmende. Således mistede han alle sine tænder som 25-årig, hvor han også fik svært ved at tale og spise på grund af svulsten.

Desuden har den massive vægt i ansigtet gjort hans rygrad deform, og han er plaget af konstante smerter i kroppen.

Håbet er nu, at den hårdt ramte 37-årige kineser kan få en lidt mere normal tilværelse efter den seneste operation, som skal befri hans ansigt for den voldsomme svulst.

1 af 2 Den 37-årige kineser skal gennemgå i alt tre operationer, som forhåbentlig vil gøre hans liv en smule bedre. (Foto: Polfoto)
2 af 2 'Elefant-manden' Huang Chuncai har gennemgået en operation, som skal fjerne 1,5 kilo svulst fra hans ansigt. (Foto: Polfoto)
0 kommentarer
Vis kommentarer