Supermarkedskæde undskylder: Kunder med svin og alkohol vil ikke blive afvist

Kunder hos britisk butikskæde vil alligevel ikke blive nægtet alkohol eller svinekød, hvis en medarbejder ikke ønsker at håndtere det af religiøse årsager

Marks and Spencer har nu trukket i land. (Foto: Socialstock/Topfoto)
Marks and Spencer har nu trukket i land. (Foto: Socialstock/Topfoto)

- Vi beklager, at vi i den sag, der har været fokus på i dag, ikke fulgte vores egne interne retningslinier.

Sådan lyder det nu i en erklæring fra den britiske supermarkedskæde Marks and Spencer efter et massivt pres fra kunderne.

Se også: Hvis du vil arbejde her, skal du kunne sælge svin

Tusindvis af kunderne truede nemlig med at boykotte detailkæden i en Facebook-gruppe, fordi en talsmand fra kæden sagde, at de tillod muslimsk personale at nægte at sælge svinekød og alkohol og høfligt kunne henvise kunderne til en anden kasse, ifølge The Telegraph.

Butikskæden siger nu, at kunderne ikke risikerer at blive afvist ved kassen, og at muslimsk personale, der ikke ønsker at håndtere eksempelvis svinekød og alkohol ikke vil bemande kasserne.

- Hvis vi har medarbejdere, hvis religiøse overbevisning sætter restriktioner for, hvilket noget mad eller drikke de kan håndtere, så arbejder vi tæt sammen med vores personale med at placere dem i passende roller, eksempelvis vores tøjafdeling eller bageri.

En af kunderne har tidligere forklaret overfor avisen, hvordan dennes episode var ved kassen:

- Jeg skulle købe en flaske champagne, da damen i kassen beklagede sig voldsomt og sagde, at hun ikke ville betjene mig. Hun bad mig om at vente, til en anden medarbejder var ledig. Jeg blev noget overrasket, siger en af kunderne hos Marks and Spencer.

Se også: Muslimske ansatte kan nægte at sælge bacon og vin

Til dette har Michelle Woof skrevet på Facebook-siden:

- Marks og Spencer har mistet mig som kunde i år og det forevigt latterlige selskab drives af tåber, og jeg håber detailsalget denne jul hos Marks and Spencer bliver dårligt.

Her er Alan Skinner mere kontant i sin melding og fortæller, at al fødevare og drikke til juleaften er blevet handlet hos konkurrenten.

- Vi har boykottet M&S (Marks and Spencer, red.) i dag på grund af deres politik og gjorde vores 400 punds indkøb af julemad og drikke hos Tesco i stedet for hos M&S 06.00 i morges.

Og det er blandt andet derfor, detailkæden nu undskylder overfor deres vrede kunder, så de ikke boykotter supermarkedskæden:

- Vi beklager det fremhævede tilfælde fra i dag. Det er ikke vores egen interne politik.

0 kommentarer
Vis kommentarer