Spansk politi smadrer kopivare-bande

Næsten 100 mennesker anholdt, herunder to imamer. Forbryderbande i Spanien tjente kassen på kopivarer

Spansk politi har knust en kæmpe ulovlig operation, hvor en bande producerede og solgte kopivarer af designertøj og modesko.

Indenrigsministeriet i Madrid, den spanske hovedstad, siger, at banden menes at have solgt mere end 235 ton falske designerprodukter.

99 personer er anholdt, og blandt de anholdte er to imamer.

Banden har fremstillet store mængder kopivarer på ulovlige fabrikker i Portugal. Derefter er tøj og sko kørt over grænsen til Spanien og afleveret i Xinzo de Limia, en by med omkring 100.000 indbyggere i den nordvestlige del af Spanien.

- Netværket, der er af marokkansk oprindelse, har regionale delegater over hele Spanien, og de har over de seneste to år distribueret 235 ton falske tøjprodukter og sko, hvilket har genereret en indtjening på 5,5 millioner euro, hedder det i ministeriets erklæring.

Det svarer til 40,1 millioner kroner.

- En del af disse sorte penge blev sammen med organisationens bankdokumenter skjult i moskeerne i Ourense og Xinzo de Limia, hedder det videre.

En af de anholdte er så imamen i moskeen i Xinzo de Limia. Politiet siger, at imamen her var en af netværkets ledere, og i øvrigt har moskeen modtaget donationer fra netværket på næsten 100.000 euro.

Imamen fra Ourense har sit navn stående på bankkonti, som netværket har brugt, og politiet mener, at han kan have hjulpet med at vaske penge hvide.

10 ulovlige fabrikker i Portugal er nu lukket.

Politiet har anholdt 65 personer i Spanien og 34 i Portugal. Blandt de anholdte er senegalesere, portugisere, marokkanere og spaniere.

0 kommentarer
Vis kommentarer