Højgravide udlændinge vil føde gratis i London

Over 300 gravide udlændinge er kommet til Storbritannien lige inden fødslen for at få gratis behandling

Hundredvis af højgravide udlændinge kommer med fly til Storbritannien kort før fødslen for at føde uden beregning inden for rammerne af det britiske sundhedssystem, NHS.

En rapport fra den britiske regering siger ifølge avisen The Sunday Telegraph, at der i én britisk lufthavn - Gatwick i hovedstaden London - er kommet flere end 300 højgravide udlændinge inden for de seneste to år.

Avisen skriver, at det samlede tal formentlig er langt højere, da de fleste fly fra lande, hvor de højgravide typisk kommer fra, ikke lander i Gatwick, men i andre lufthavne.

Normalt flyver luftfartsselskaber ellers ikke med kvinder, der er mere end 36 uger henne i graviditeten, men avisen skriver, at det er en regel, der kan dribles med.

For læger i kvindernes hjemlande kan lave falske erklæringer om graviditeten, og så kan kvinderne flyve alligevel.

Problemet er så stort, at hospitalet Guy's and St. Thomas i den britiske hovedstad, London, kalder strømmen af vestafrikanske gravide kvinder, der kommer til hospitalet, for "Lagos-ekspressen".

Oplysningerne står i en rapport, der endnu ikke har været offentliggjort, og som blev lavet tilbage i 2010 i forbindelse med overvejelser om, hvordan Storbritannien kunne nægte udlændinge indrejse, hvis de havde en ubetalt regning hos sundhedsvæsnet.

0 kommentarer
Vis kommentarer