TV: København vinder stor pris for sit badevand

Nu kan København kalde sig 'Europas Grønne hovedstad 2014'

Se video herover artiklen
______________________

For tiden er det en kold fornøjelse. Men det er dog stadig en fornøjelse, at man kan springe i havnen og bade midt i hovedstaden.

Se også: TV: Reality-babe med årets bikini-krop

Det er netop en af årsagerne til, at København er blevet udnævnt til EU's Grønne Hovedstad 2014 foran 18 andre hovedstæder, der ellers havde bejlet til titlen.

Og det er ikke tilfældigt, at vandet i vores hovedstad nu er så rent, at man kan bade i det.

Se også: TV: Kelly flygter fra det kolde bad

Målrettet vandrengøring
Tilbage i 90´erne var havnen for forurenet, så det er en målrettet indsats, der har fjernet de mange udledninger af forurenet spildevand og sågar bygget badeanlæg til formålet, som det er tilfældet ved Islands Brygge.

- Jeg flyttede til København i 1999, og dengang kunne man ikke bade i havnen. Det kunne man først et par år efter, og det er fantastisk at få den mulighed. jeg er selv fra den anden side af landet, hvor man jo bader ved stranden, men at kunne bade midt i sin by er bare en rigtig god oplevelse, fortæller Julie Abitz, formand, Vinterbad Bryggen.

Se også: TV: Se sommerens supersexede bikinimode

Udover at vi kan bade midt i vores hovedstad, så er der også blevet lagt vægt på, at København har reduceret sit CO2-udslip med 20 procent siden 2005.

Dertil kommer københavnernes miljøvenlige cykelvaner og forsøg på at indføre flere elbiler, hvilket altså tilsammen har været nok til at give København prisen som 'European Union Green Capital 2014'.

0 kommentarer
Vis kommentarer