Hjem-IS er tilbage på danske hænder

Viking-is har - trods tidligere stridigheder - købt Hjem-IS af schweiziske Nestlé

(Foto fra hjem-is.dk)
(Foto fra hjem-is.dk)

To af den danske is-branches hårdeste konkurrenter slutter fred og går sammen.

Det er verdens største fødevarevirksomhed, Nestlé, der sælger Hjem-IS til et nyetableret selskab, der vil fusionere Hjem-IS og Viking-is ved årsskiftet. Fusionsfirmaet kommer til at hedde Hjem IS Danmark A/S.

- Vi er glade for, at det er lykkedes at få Hjem-IS tilbage på danske hænder, siger Tim Roth, der er en af mændene bag Viking-is, til TV SYD.

Salget blev muligt, selv om luften mellem de to selskaber til tider har været iskold. Efter en bitter strid, fik Hjem-IS i 2011 nedlagt fogedforbud mod Viking-is, men nu er striden mellem de to issælgere altså lagt på køl.

- Vi er blevet enige om, at uenighederne skulle glemmes, så vi kunne få en aftale i hus, siger Tim Roth, som bakkes op af Nestlé.

- Det har været vigtigt for os i denne salgsproces at vælge en lokal køber, der respekterer Hjem-IS' stærke brand, koncept og kultur, og som har forstand på at drive is-forretning, udtaler Peter Svensson, administrerende direktør i Nestlé Norden.

Bilerne fortsætter med at have Hjem-IS' sortiment i køleboksen, men nye varer kommer til.

- Vi vil tage det bedste fra begge verdener. For eksempel fortsætter vi med at sælge Ben & Jerry's-is, lige som vi også vil udvide sortimentet med andre frostvarer end is, fortæller Tom Roth.

Nogle medarbejdere i Hjem-IS vil få job i det fortsættende selskab, mens Nestlé vil forsøge at finde job til de resterende – enten i Nestlé eller uden for Nestlé.

0 kommentarer
Vis kommentarer