Skralder: Vi blev overfaldet af tæskehold

Lilli og hendes mand blev overfaldet af tre aggresive mænd, da de var ude at skralde

Det var ved en affaldscontainer ved Fakta i Ribe, at Lilli Westermann og hendes mand blev overfaldet. (Foto: Ole Frederiksen)
Det var ved en affaldscontainer ved Fakta i Ribe, at Lilli Westermann og hendes mand blev overfaldet. (Foto: Ole Frederiksen)

50-årige Lilli Westermann fra Ribe blev sammen med sin ti år ældre mand overfaldet af tre mænd en aften, da parret var ude at 'skralde'.

- Jeg vil gerne lige slå noget helt fast. Dem, der skralder, gør det af nød. Hvis nogen tror, det er sjovt at gennemgå ildelugtende skraldespande for at finde mad, man ikke ellers har råd til, tager de fejl. Sådan lyder ordene fra Lilli Westermann fra Ribe.

Se også: Nettomedarbejder til 'skralder': Jeg har tisset på din mad i to uger

Se også: Netto undskylder for uheldig joke Netto undskylder for uheldig joke

Fryse eller sulte
Sammen med manden kører hun ud to tre gange om måneden for at finde mad i de store dagligvarebutikkers affaldscontainere.

- Vi har kun min invalidepension at leve for. Så vi stod i en situation, hvor vi var nødt til at vælge mellem at sætte varme på eller spise os mætte. Så foreslog min datter, at vi begyndte at 'skralde'.

Parret køber selv mælk og brød, men pålæg, kød og grøntsager finder de i containerne, som bugner af kasserede varer.

- Jeg er virkelig chokeret over, hvor meget, der bliver smidt ud, som sagtens kan spises, lyder det.

Mindre værd
Lilli Westermann fortæller, at det er tydeligt at spotte hvilke butikker, der bestemt ikke ønsker, at man bruger deres kasserede varer.

- Så smadrer de æggene og hælder olie, sovs og andre ulækre ting over varerne, så det bliver helt fedtet ind. Så det tager noget tid, når man kommer hjem om natten at få renset varerne og sorteret det fra, som er råddent.

Lilli Westermann forklarer, at det bestemt ikke er nemt at komme til den erkendelse, at man er nødt til at finde mad i en skraldespand, hvis man gerne vil gå mæt i seng.

- Der er mange, der ser ned på en, og synes man er en form for 'undermenneske'. Og det er som sagt ikke noget, jeg ville gøre, hvis jeg havde råd til at købe min mad. At skralde kræver meget tid og planlægning, og man skal sidde og vente til klokken bliver mange, så det er helt mørkt.

Dog havde Lilli Westermann aldrig forestillet sig, at der var nogle, der kunne hade 'skraldere' så meget, at de ligefrem ville være voldelige overfor dem.

Overfaldet af tæskehold
Men om aftenen den 26. november var parret ude for en meget ubehagelig oplevelse, da de var på jagt efter mad ved Faktas container i Ribe.

- Vi er i gang med at tjekke containeren, der står ulåst, da der kommer en bil med tre personer og en schäeferhund. Det virker som om, de har ventet på os. Og de optræder meget aggresivt. Den ene råber: Hvad laver I her? siger Lilli Westermann til Ekstra Bladet.

- Vi forklarer stille og roligt, at vi er 'skraldere', og bare leder efter noget mad. Men det får dem endnu mere op i det røde felt, lyder det.

Den ene af mændene optræder mere aggresivt end de to andre, der holder sig lidt i baggrunden. Ifølge Lilli Westermann, bliver hendes mand blandt andet skubbet og væltet om på jorden, så han slår hul i hovedet. Da hun vil forsvare ham, tager hun sin knibtang og slår overfaldsmanden i hovedet med den. Derefter bliver hun skubbet og sparket i maven.

Meget bange
- Vi var meget chokerede og fattede slet ikke, at der var nogen, der kunne finde på at overfalde to ældre mennesker på den måde. Men jeg prøvede at forsvare mig så godt, jeg kunne, lyder det.

Parret er stadig ikke helt kommet sig over oplevelsen og har også kun bevæget sig ud i mørket efter mad en enkelt gang siden.

- Vi holder ekstra øje med, hvad der sker omkring os og går kun ud, hvis det regner eller stormer, så vi ikke møder nogen. Men vi skal virkelig tage mod til os, lyder det.

Politiet bekræfter
Syd- og Sønderjyllands Politi bekræfter, at de har en verserende sag fra den 26. november. De vil dog ikke udtale sig om den i detaljer, da de er i gang med efterforskningen.

- Der er to parter, der begge føler sig forulempet. Der er ingen overvågning på stedet, så det er påstand mod påstand, siger vicepolitikommisær Sønke Iwersen til Ekstra Bladet.

0 kommentarer
Vis kommentarer