Annonce:
Annonce:

Patient: Jeg tør ikke ringe 112

Patienterne oplever kaos omkring den nye akutelefon

Nagip Ameti og hans far er ikke begejstret for det nye system. (Foto: Jonas Olufson)
Nagip Ameti og hans far er ikke begejstret for det nye system. (Foto: Jonas Olufson)
Annonce:
Følg Samfund

Første nytårsdag plejer at være travl på akutmodtagelserne, men i år er der yderligere stress på hospitalerne, efter at den nye 1813-akuttelefon er blevet indført.

Personalet på Bispebjerg Hospitals akutmodtagelse virkede dog ikke umiddelbart påvirket af den nye ordning, derimod syntes nogle af de fremmødte patienter, at det er kaotisk.

- Vi ventede i 40 minutter på at komme igennem til en sygeplejeske, der kunne tage stilling til, om det min far fejler er alvorligt. Jeg ved jo ikke, om det er alvorligt nok til at ringe 112, så jeg hurtigt kunne komme igennem. Jeg turde ikke at ringe til dem her første nytårsdag, fordi de sikkert har virkelig travlt, siger 25-årige Nagip Ameti, hvis far har fået en kraftig allergisk reaktion, til Ekstra Bladet.

Rasende borgere om 1813: Det er et dårligt system

Annonce:

Nagip Ameti og hans far Sefket Ameti er begge meget frustreret over, at der skal gå så lang tid, før de kan få hjælp fra en sygeplejeske til at vurdere situationen.

- Man er jo helt på røven, når man ikke kan komme igennem. Det holder jo slet ikke. Jeg kan jo ikke sidde som søn og vurdere, om det min far fejler er alvorligt, siger han.

I venteværelset sidder også den 56-årige Anne Mærkedahl, der er kørt til lægevagten for at få behandling for en urinvejsinfektion, som ikke vil gå væk.

- Jeg ventede først i 40 min på at komme i kø, så ventede jeg yderligere i 1,5 time for at komme igennem til en sygeplejerske, inden jeg blev smidt af. Derefter ventede jeg i yderligere 40 min, og der var jeg godt og grundigt frustreret, siger Anne Mærkdahl.

Læge: 1813 kaos kan koste menneskeliv

Hun overvejede, om hun skulle vente til i morgen og gå til egen læge for at slippe for kaoset.

- Jeg var virkelig irriteret, efter jeg blev smidt af. Men jeg besluttede mig for at ringe igen, fordi jeg ikke følte, det kunne vente. Men det her system holder ikke, og jeg kunne altså ikke se, hvad der var galt med det gamle, sagde hun, inden hun forsvandt ind til behandling.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Mystisk mordkomplot

Annonce:
Hvad er din pris, Mette?
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: