Universitet skanner eksamenslokaler for mobiltelefoner

For at sikre sig mod snyd bevæbner Syddansk Universitet nu sine eksamensvagter med mobilskannere

Vagter med skannere i lommen, der begynder at vibrere, hvis der er en mobiltelefon i nærheden.

Det vil møde de studerende på Syddansk Universitet, når de afslutter semesteret med eksamen i januar.

- Vi vil gerne være helt sikre på, at vi har så rene eksamener som muligt. Mobiltelefoner er jo et af de instrumenter, man kan anvende i både en god og en dårlig tjeneste, om man så må sige, siger studiechef Morten Hansen.

Skannerne skal sikre, at de studerende ikke får hjælp på sms eller finder svar på nettet.

De studerende må ikke have deres mobiltelefoner på sig under eksamenen. Hvis de har den med, skal de aflevere den til vagten, som opbevarer den, så længe eksamenen står på.

Skanneren fungerer som en geigertæller, hvor signalet bliver kraftigere, når den kommer tættere på mobiltelefonen. Hvis en studerende bliver taget med en mobiltelefon, er det bortvisningsgrund.

Faktisk er det kun en brøkdel af de studerende, der bliver taget i på en eller anden måde at forsøge at snyde til eksamen, oplyser studiechefen.

Universitetet havde 173 snydesager i 2013. I alt blev der afholdt 160.000 eksaminationer.

- Set i det perspektiv er det jo ikke noget stort problem. Men vi tager det alligevel meget alvorligt, siger Morten Hansen.

- Vi uddanner jo studerende til nogle af de vigtigste erhverv i samfundet, så man skal kunne være 100 procent sikker på, at de dimittender, der kommer ud herfra, faktisk har erhvervet den viden og de kompetencer, som står på eksamensbeviset, fortsætter han.