Annonce:
Annonce:

11 dræbt af snestorm i USA

Kuldechok på USA's østkyst: Mindst 11 menes dræbt på grund af sne og kulde

FOTO: AP
FOTO: AP
Annonce:
Følg Samfund

NEW YORK, USA (Ekstra Bladet): Den frygtede snestorm Hercules menes at være årsagen til mindst 11 menneskers død på den amerikanske østkyst.

Siden snestormen, der menes at have slået kulderekord i nat for de sidste tre år, ramte østkysten onsdag har den bredt sig - med særlig kraft torsdag aften, hvor den slog ned i New York ud på aftenen.

Både snefald og frostgrader har delvist lammet østkysten fredag morgen, og menes at være skyld i mindst ni menneskers død siden i går.

Syg kvinde frøs ihjel
Ofrene for snestormen skal findes blandt andet på vejene, hvor glat føre i Michigan, Kentucky, Indiana og Illionois har medført dødsulykker.

I New York er en kvinde ifølge New York Post død i nat - frosset ihjel. Kvinden, der led af Alzherimers frøs ihjel, efter hun begav sig fra sit hjem og ud på gaden og formentligt ikke har kunnet finde hjem.

Annonce:

Og i Philadelphia er en medarbejder på en saltfabrik blevet dræbt, da en 30 meter høj bunke med vejsalt faldt ned over ham og slog ham ihjel. Hvad der forårsagede ulykken er endnu uklart.

Hele morgenen har det ellers hektiske Manhattan været delvist lammet og kører på vågeblus på grund af snestormen.

Sneplovs-mekka på Manhattan
I alt 1700 sneplove er sendt på gaden og har - sammen med samtlige byens viceværter og dørmænd, der manuelt er på gaden for at rydde fortove og salte - forvandlet de meget lidt trafikerede avenuer til et sandt mekka af sneryddere.

Mange har været i gang i adskillige timer. Ligesom Joe Fontanec, der forlod sit Bronx-hjem allerede ved 3-tiden i morges og som siden kl. 4 har ryddet fortovet på hjørnet af 14th. street og 3. avenue i East Village.

De store sneplove pryder gadebilledet. Samtlige chauffører arbejder i 10-12 timers vagter.

Bare i området Midttown alene er 28 sneplove sat til at rydde gader og stræder.

Annonce:

- Det er ikke så slemt, som vi havde forventet. Det er mere kulden, der gør det strengt, forklarer chaufføren Gerry, da Ekstra Bladet får en snak med ham og kollegerne, mens de venter at blive afløst.

Snemængderne i byen er til at overskue. De fleste steder er der faldet omkring 15 cm. sne. Andre dog op til en halv meter, men det er og bliver den slående kulde, der gør snestormen markant.

Alarm oprettet for hjemløse
Natten til fredag blev der målt ned til minus ti grader - men en ny bidende kulde forventes at slå det tal allerede natten til lørdag.

I New York er der blevet oprettet en særlig alarm-telefon - en såkaldt 'Blå Kode' - for frygt for, hvordan byens ca. 3200 hjemløse skal komme gennem den bidende kulde. Finder folk hjemløse på gaden skal de ringe til et særligt nummer, som tilkalder en mobil-udrykningsenhed.

Annonce:

New York lukket ned
Byen, der ellers aldrig sover, er tydeligvis på vågeblus efter dette års første storm. Samtlige skoler, dele af både private og offentlige kontorer holder lukket. Lufthavnen er delvist lukket ned ligesom FN's hovedkvarter også har valgt at holde tidlig weekend.

Trafikken på gaderne er også ekstremt moderat og på et minimum. Selv i den ellers altid tætpakkede Subway'en har stormen sat sine spor. Ikke i form af bunker af sne men ved fraværet af passagerer, hvilket er højst usædvanligt på en travl fredag.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Politiet udskrev snydebøder og bør undersøge dem
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: