39 grindehvaler er døde langs New Zealands kyst

Forskere ved endnu ikke, hvorfor dyrene så ofte strander i New Zealand. De fleste hvaler måtte aflives

Her ses strandede grindehvaler i Florida i december 2013. I 2009 strandede omkring 200 hvaler og delfiner i Tasmanien. (Foto: AP)
Her ses strandede grindehvaler i Florida i december 2013. I 2009 strandede omkring 200 hvaler og delfiner i Tasmanien. (Foto: AP)

En flok grindehvaler er døde, efter at de 39 havdyr var strandet i et øde område på Sydøen i New Zealand.

Hvalerne, der ofte forvilder sig ind på strandene, blev overvåget, da de blev opdaget tæt ved fastlandet. Men det var umuligt at stoppe hvalerne i at strande langs kysten, lyder det.

12 af grindehvalerne døde en naturlig død, mens de andre blev aflivet.

- Vi har nøje overvejet, om vi kunne få dem til at flyde igen og få dem sikkert tilbage i havet, siger John Mason, chef for vedligeholdelsen af Golden Bay, hvor hvalerne var strandet.

- Men vores medarbejdere, som har stor erfaring med at håndtere strandede hvaler i Golden Bay, besluttede på grund af forskellige faktorer, at det var usandsynligt, at de kunne blive reddet, tilføjer han.

Det sker jævnligt, at grindehvaler skyller op på strandene langs New Zealands kyst. Forskere har endnu ikke fundet ud, hvorfor flokke af de store havdyr så ofte strander.

I november sidste år blev omkring 80 grindehvaler og delfiner fundet døde langs en strand på en mindre ø nord for Tasmanien.

Det er det højeste antal strandede hvaler i Tasmanien siden 2009, hvor omkring 200 hvaler og delfiner gik på grund ved King Island.