Morten Storm stikker Naser Khader en undskyldning

Naser Khader blev advaret om Morten Storm af PET. Mandag aften sagde selv samme Storm undskyld til Khader

Her siger Morten Storm undskyld til Naser Khader. (Foto: DR.dk)
Her siger Morten Storm undskyld til Naser Khader. (Foto: DR.dk)

Den kontroversielle skikkelse Morten Storm har her til aften valgt at sige undskyld til Naser Khader for sin fortid som radikal islamist.

Morten Storm var i en årrække en del af en gruppe yderligtgående danske fundamentalister, som med al magt bekæmpede Naser Khader og andre, som gik imod islamisternes dagsorden.

Senere lod Morten Storm sig hyre som PET-agent, og var som sådan angiveligt med til at dræbe den fremtrædende terrorleder Anwar al-Awlaki. Hans historie om tiden som PET-agent er gået verden rundt, men mandag aften undskyldte han for sin tid som islamist.

- Det er ikke alle mennesker, der får en anden chance. Jeg har fået en anden chance og muligheden for at sig undskyld, lød det fra Morten Storm i DR2-programmet Deadline.

Morten Storm rettede en særlig undskyldning til den overlast, som hans opførsel har påført Khaders familie.

Naser Khader, der i tiden omkring Mohammed-krisen levede under konstant beskyttelse fra PET, lod forstå, at han var 'rørt' over undskyldningen.

- Det giver grund til håb. Nogen gange har man den opfattelse, at de er uden for pædagogiske rækkevidde, sagde Khader i programmet.

Det kom under interviewet ikke frem, om Morten Storm direkte har rettet trusler mod Naser Khader. Men Naser Khader sagde:

- PET har advarede mig mod Morten (Storm, red,) og hans intentioner.