Annonce:
Annonce:

Rederiforening står fast: Shipcraft er ude i kulden

Rederiet bliver ikke lukket ind i rederiforeningen. Det handler om værdier som etik og moral, siger formanden.

Annonce:
Følg Samfund

Det gør ikke indtryk på Rederiforeningen af 2010, at rederiet Shipcraft har overholdt alle regler i forbindelse med den langvarige gidseltagning af de to danske søfolk, Eddy Lopéz og Søren Lyngbjørn samt deres fire filippinske kolleger.

Shipcraft blev ekskluderet af sin brancheorganisation den 30. april, hvor gidslerne blev frigivet efter 838 dages tilfangetagelse hos somaliske pirater.

Den beslutning bliver der ikke ændret ved, fastslår Søren Nørgaard Thomsen - formand for Rederiforeningen af 2010.

- Begrundelsen var, at rederiet ikke i tilstrækkelig grad levede op til sit ansvar og havde udvist den rette adfærd samt villighed til at gøre alt, hvad det kunne for at få de seks gidsler hjem hurtigst muligt, siger Søren Nørgaard Thomsen til Ritzau.

Annonce:

I oktober frikendte Den Maritime Havarikommission rederiet for fejl op til angrebet på coasteren Leopard og den efterfølgende kidnapning af besætningen. Nordsjællands Politi frafaldt tirsdag sigtelsen mod rederiet.

Det er blandt andet ikke kriminelt at undlade at hjælpe de tilfangetagne søfolk i en situation som den foreliggende.

- Relateret til den beslutning, som vi tidligere har truffet, så ændrer denne afgørelse ingenting. Beslutningen var relateret til den adfærd, som vi forventer, at man som dansk rederi bør udvise. Det handler om værdier som etik og moral, siger Søren Nørgaard Thomsen.

Rederiets direktør Claus Bech forhandlede selv med piraterne det første år af kidnapningen uden professionelle rådgivere ved sin side, men kun per langdistance.

Det var stik modsat proceduren i andre danske gidselsager, hvor professionelle folk har stået for forhandlingerne med gidseltagerne. Udenrigsministeriet og dets rådgiver i gidselsager, PET, fulgte sagen tæt.

Annonce:

Efter frigivelsen af søfolkene den 30. april har direktør Claus Bech fastholdt, at han samarbejdede med myndighederne og fulgte de råd, som rederiet fik af sine rådgivere.

- Vi har ingen erfaring i forhandling med kriminelle, og vi har derfor fulgt den rådgivning, vi har fået, har Claus Bech udtalt til dagbladet Børsen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

De er åbenbart i fuldstændig chok - udmærket
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: