Im modtaget som en dronning: 'En stor sejr'

- Vi har vundet en stor sejr over en skæv lovgivning, siger en af de hundredvis af mennesker, der er mødt op i Aabybro for at flage og juble, når Im og Suthida kommer hjem

Im er tilbage i Aabybro. (Foto: Claus Bonnerup)
Im er tilbage i Aabybro. (Foto: Claus Bonnerup)

Man kunne nærmest forledes til at tro, at det var en konge eller en folkehelt, der vendte hjem, da otteårige Im og hendes mor Suthida for kort tid siden kørte ind i Aabybro i en hvid Lincoln Brougham limousine.

Med hovederne strittende op af soltaget på den godt syv meter lange limousine blev den lille familie hyldet med jubel, knus, flag og balloner, og de flere hundrede mennesker skabte en større trafikprop i den lille nordjyske by.

Limousinen kørte langsomt ned af Vestergade, inden Im og Suthida blev kørt hjem for at få lidt ro efter den lange rejse. Og det var da også tydeligt at se, at den otteårige pige var ved at være træt efter den massive opmærksomhed, der har været omkring hende, siden hun landede i Kastrup tidligt i morges.

Vild gensynsglæde i Aalborg: Im er vendt hjem

- Vi er meget glade for dagen i dag. At Im kommer hjem betyder, at vi har vundet en stor sejr over en skæv lovgivning - og det er fantastisk, at folk i byen og i hele landet kan holde sammen på denne måde, så retfærdigheden kan ske fyldest , siger Mona Skou fra Aabybro. Hun har gennem de seneste måneder fulgt sagen tæt i medierne, på Facebook og diverse debatsider.

- Det har været forfærdeligt at følge, hvordan de skulle rejse ud af landet, når de er så velintegrede, som de er, siger hun til Ekstra Bladet,

Også Sanja Aagaard, der er mor til en af pigerne i Ims klasse, er mødt op på Vestergade.

- Jeg er rigtig glad i dag, for det betyder utrolig meget, at Im er kommet tilbage. Det har virkelig styrket samabrejdet i forældregruppen i skolen, og jeg synes, det betyder meget, at vi mødes her Vestergade for at fejre hjemkomsten. Vi er glade for, at sagen har fået en lykkelig afslutning, siger hun til Ekstra Bladet.

Nu er Im kommet til Danmark

Sagen om Im begyndte at rulle i 2012, hvor Ims stedfar Johnny Nielsen døde af kræft. Dermed mistede Suthida og Im nemlig retten til at blive i Danmark, og myndighederne sendte dem retur til Thailand i november i år.

Men efter et stort folkeligt pres, blev loven ændret af et næsten enigt Folketing (kun Dansk Folkeparti stemte imod) - og dermed betyder et dødsfald ikke længere, at familier skal forlade landet.

Loven træder dog først i kraft i løbet af foråret, og Im og hendes mor skal derfor opholde sig i landet på et turistvisum indtil da.