Rød løber for Im

RØRENDE GENSYN: 1. B på Aabybro Skole slog gækken løs, da deres elskede kammerat, Im, vendte tilbage efter to måneders savn og spørgsmålstegn

(Foto: René Schütze)
(Foto: René Schütze)

'Kære Im, vi har savnet dig. Det er dejligt, at du er kommet hjem. Vi har savnet dig rigtig, rigtig, rigtig, rigtig, rigtig, rigtig meget'.

Kærligheden var både til at se, høre og føle, da hjemvendte Ims 25 klassekammerater i 1. B på Aabybro Skole læste velkomst-taler op for den otte-årige pige, som for to måneder siden havde forladt dem i en stemning af vrede, afmagt og sorg.

Se også: Im modtaget som en dronning: 'En stor sejr'

Siden vendte den nu forhenværende justitsminister, Morten Bødskov (S), dog på en tallerken og hele skolen og byen små 20 kilometer nordvest for Aalborg har efter Ims hjemkomst sammen med sin thailandske mor, Suthida, i lørdags i mere end én forstand rullet den røde løber ud for mor og datter.

Børnene var bekymrede
Og festen fortsatte her til morgen, hvor massevis af dannebrogsflag både fra loftet og i vindueskarmene dannede en festlig og farverig baggrundskulisse i det cirka 25 kvadratmeter store klasseværelse på Aabybro Skole. Her stod kram og smil i kø hos klassekammeraterne og dansklæreren Maiken Jespersen, der sammen med resten af skolen og byen strålede af glæde, da det stod klart, at Im og hendes mor alligevel kunne leve videre lige dér, hvor de er allermest velkomne.

Se også: Vild gensynsglæde i Aalborg: Im er vendt hjem

- Stemningen er egentlig, som da hun tog afsted, men nu er det under, hvad vi voksne ved, er lykkelige omstændigheder, siger Maiken Jespersen og tilføjer:

- Vi har talt meget om hende, mens hun var væk. Sagen har sat gang i en masse tanker og alle har været kede af det, mens nogle har spurgt, om de også kunne blive sendt væk. Heldigvis er børnene ikke ældre, end at de allerede har glemt den bekymring.

Ims første skoledag er her fra tredje times begyndelse igen helt normal, mens der i de første par timer har været tid til rundstykker og leg.

Kammerat: Im deler

sin mad med mig
- Jeg har mest glædet mig til, at vi skulle holde talen for Im. Det var sjovt, lød det kækt fra Astrid, der sidder et par pladser fra Im i én af klasseværelsets midterste bordrækker.

Lige ved siden af Im troner Lærke i gensynsglæden og den almindelige løssluppenhed:

- Im sad også ved siden af mig, inden hun skulle væk, og jeg har glædet mig rigtig meget, til hun kom hjem. Hun er en sød kammerat, og hun deler nogen gange sin mad med mig.

Se også: Nu er Im kommet til Danmark

Skoleleder Søren Dybdal Møller kom også forbi morgenfestlighederne i landets mest omtalte skoleklasse de seneste måneder.

- Vi er vel nærmest blevet vant til I mediers massive fokus, så den del af det har været til at leve med. Til gengæld gjorde sagen, indtil den udviklede sig lykkeligt, stort indtryk på alle her på skolen og i byen.

Ulovlig skolegang
Skolelederen fortsætter:

- Hele Danmark fik set, at med sammenhold i et lille lokalsamfund kan man nå langt, og det er skønt at tænke tilbage på, siger Søren Dybdal Møller, der står i spidsen for i alt 1020 elever på Aabybro Skole. Elever, som nu alle kan vende tilbage til en almindelig hverdagsrytme uden evig mediebevågenhed.

Se også: Im har pakket: 'Hun har kedet sig i Thailand'

Siden Ims hjemkomst har der været spekuleret i, hvorvidt den lille pige overhovedet må være tilbage i sin 1. klasse, så længe hun opholder sig i Danmark på et turistvisum. Det gør hun og moderen midlertidligt, indtil den nylige lovændring, der genåbnede døren for de to, er implementeret i løbet af foråret.

- Jeg ved, at problematikken er der, men er ærligt talt ligeglad, så længe vi ikke har fået at vide, at Im ikke må modtage undervisning. Mon ikke fornuften vinder over paragrafrytteri i den her sammenhæng. Det ville da være helt tosset at skulle afbryde Ims skolegang igen, siger Søren Dybdal Møller.

1 af 7 (Foto: René Schütze)
2 af 7 (Foto: René Schütze)
3 af 7 (Foto: René Schütze)
4 af 7 (Foto: René Schütze)
5 af 7 (Foto: René Schütze)
6 af 7 (Foto: René Schütze)
7 af 7 (Foto: René Schütze)
0 kommentarer
Vis kommentarer