Hærværksmåger punkterer biler

Mågerne på Endelave smider om sig med knivskarpe muslingeskaller på vejene

Mågernes knuste muslingeskaller er knivskarpe og borer sig ind i bilers og cyklers dæk. (Foto: Horsens Kommune).
Mågernes knuste muslingeskaller er knivskarpe og borer sig ind i bilers og cyklers dæk. (Foto: Horsens Kommune).

Bilisterne på den lille Kattegat-ø Endelave ud for Horsens Fjord er ved at blive drevet til vanvid af øens måger. De begår dagligt et regulært hærværk mod bilerne, fremgår det af en pressemeddelelse fra Horsens Kommune.

Bilerne - og cykler for den sags skyld - punkterer på stribe, fordi mågerne smider deres indfangede muslinger ned over vejene.

- De knuste og knivskarpe skaller borer sig med lethed ind i dæk på både biler og cykler. Og for øjeblikket mæsker mågerne sig rigtig meget i blåmuslingerne, fortæller øens havnefoged Jørgen Holm Pedersen.

Nu får de pigge som svar
Han tager problemet alvorligt, ikke mindst fordi hans egen bil for nylig blev offer for fuglenes festmåltid i form af et punkteret bildæk.

- Problemet med knuste skaller er særligt stort lige nu, hvor der på grund af lavvande er rigtig mange blåmuslinger. Fuglene taber især muslingeskallerne på molen og på selve havneområdet. Når de knivskarpe skaller først sidder i dækkene, kan de arbejde sig indad og forårsage en punktering.

Men nu er han gået til modangreb.

- Fejemaskinen arbejder næsten dagligt på højtryk for at fjerne skallerne, og imens overvejer vi en mere permanent løsning. Det kunne for eksempel være at sætte pigge på lysstanderne langs molen, så det ikke længere er så attraktivt for mågerne at opholde sig der, siger Jørgen Holm Pedersen.

Se også: Jægerne: Miljøminister må hjælpe mod mågeplagen
Se også: Mågeplager giver flere og flere klager

1 af 2 Nu får Endelaves måger kamp til stregen. Øens havnefoged Jørgen Holm Pedersen vil sætte pigge op på havnens lysstandere, så det ikke bliver så muntert at slå sig ned dér. (Foto: Polfoto).
2 af 2 Mågernes knuste muslingeskaller er knivskarpe og borer sig ind i bilers og cyklers dæk. (Foto: Horsens Kommune).
0 kommentarer
Vis kommentarer