Søfartens Ledere vil tage injuriesag med sindsro

Direktør i Søfartens Ledere, Fritz Ganzhorn: En injuriesag kunne bidrage til at få flere oplysninger frem

Direktør i Søfartens Ledere, Fritz Ganzhorn, siger, at det er svært at forholde sig til en injuriesag, når den ikke er rejst.

- I det øjeblik sagen er rejst vil vi forholde os til den. Men vi vil tage en eventuel sag med sindsro, siger Fritz Ganzhorn i forbindelse med, at Shipcraft-direktør Claus Bech overvejer at stævne Søfartens Ledere for injurier.

En eventuel injuriesag kan blive aktuel, efter at efter Nordsjællands Politi har frafaldet sigtelsen mod rederiet efter den mere end to år lange gidselsag, hvor Shipcraft havde seks søfolk - herunder to danskere - tilfangetaget i Somalia.

Se også: Shipcrafts langvarig gidselsag kan ende i injuriesag

Fritz Ganzhorn mener ikke, at fagforeningen har gjort andet end at indgive en politianmeldelse mod Shipcraft, hvilket skete i 2011.

- Den lange sagsbehandlingstid viser, at anmeldelsen er taget alvorligt. Jeg vælger at tolke det derhen, at det ikke var en helt grundløs anmeldelse, den har haft substans.

Se også: Shipcraft overvejer injuriesag mod Søfartens Ledere Shipcraft overvejer injuriesag mod Søfartens Ledere

- Politiet har med efterforskning fundet frem til, at man ikke kan rejse en sag. Men deri mener jeg ikke, at der ligger noget injurierende, siger Fritz Ganzhorn.

Med frafald af sigtelsen kommer der ingen undersøgelse af forløbet fra kidnapningen til frigivelsen. Det er en undersøgelse, som Søfartens Ledere har efterlyst.

Spørgsmål: Kunne en injuriesag bidrage til, at der kom flere oplysninger frem i lyset?

- Jo, en injuriesag handler også om, hvad der er sandt og falsk og om, hvad der reelt skete, og det kan da være positivt.

- Det vil give anledning til at få nogle personer til at afgive forklaring og vidne om, hvordan de synes tingene har været. Det kan jeg ikke afvise, svarer Fritz Ganzhorn.

0 kommentarer
Vis kommentarer