Pilot: Jeg undgik en UFO

Pilot har rapporteret, at han måtte undvige en UFO ved Heathrow lufthavnen i London. - Den var en oval sølvfarvet metal-ting, har han forklaret

Det var et fly af denne type, der - ifølge piloten - med nød og næppe undgik at støde sammen med en UFO (Foto: Roger-Viollet)
Det var et fly af denne type, der - ifølge piloten - med nød og næppe undgik at støde sammen med en UFO (Foto: Roger-Viollet)

De britiske luftfartsmyndigheder har efter nytår offentliggjort en rapport over hændelser i luftrummet i 2013.

De britiske medier er især optaget af en bestemt rapport.

En pilot har beskrevet, hvordan han i en A320 Airbus den 13. juli måtte fortage en undvigemanøvre i 32.000 fods højde 32 kilometer fra Londons Heathrow lufthavn.

Ellers var han stødt sammen med en UFO.

Piloten har forklaret, at han ikke havde tid til at informere sin pilotkollega, da det gik meget hurtigt. Efter faren var drevet over tjekkede han radaren, men kunne ikke se nogle spor af det flyvende objekt.

Piloten har beskrevet det han måtte reagere på som en sølvfarvet 'cigar- eller rugbybold-formet metalkonstruktion'.

Ifølge rapporten fra luthavnsmyndighederne var der ikke andre fly i nærheden på det aktuelle tidspunkt, skriver The Telegraph.

I 2012 fortalte chefen for den britiske flytrafiksikkerhed, at piloter hver måned rapporterer om hændelser, hvor de angiveligt har set en UFO.

Indtil 2009 havde Forsvarsdepartementet i Storbritanien en UFO-afdeling, hvor personer kunne ringe deres observationer ind til.

Professor David Clarke, der arbejder med UFO-spørgsmål og rådgiver statslige myndigheder, kalder de seneste observationer meget interessante.

- De er detaljerede og klare. Sådanne piloter ville ikke indrapportere til lufthavnsmyndighederne uden grund. Der er ingen tvivl om, at der var noget der, siger han

En af dem, der har været med til at udarbejde årsrapporten, Chris Yates, mener imidlertid at 'der altid findes en logisk forklaring'. Også selvom der ikke kan redegøes for denne hændelse.

- Sådanne sager ender som regel med, at man finder en helt logisk forklaring, siger han.