Annonce:
Annonce:

Politi- og brandmænd tiltalt for 9/11-fusk

Anklage: Flere end 100 pensionerede politibetjente og brandmænd løj om sygdom efter terrorangrebet 11. september 2001

104 af de politibetjente og brandmænd, der deltog i rednings- og oprydningsarbejdet 11. september har løjet om de konsekvenser, det har fået for dem, mener anklagemyndigheden. De er nu tiltalt for svindel. (Arkivfoto: AP)
104 af de politibetjente og brandmænd, der deltog i rednings- og oprydningsarbejdet 11. september har løjet om de konsekvenser, det har fået for dem, mener anklagemyndigheden. De er nu tiltalt for svindel. (Arkivfoto: AP)
Annonce:
Følg Samfund

På papiret er de ikke i stand til at arbejde og leve et normalt liv efter den traumatiske oplevelse, de var udsat for i New York 11. september 2001, hvor de to World Trade-tårne faldt sammen som følge af et terrorangreb.

Konspirationsteorierne der nægter at dø

Men retsdokumenter, der er blevet offentliggjort tirsdag, viser en anden virkelighed for 104 politi- og brandmænd i den amerikanske storby.

Og derfor er de pensionerede folkehelte blevet tiltalt i en omfattende sag om fusk, skriver CNN.Pensionerede betjente har bragt skam over sig selv og korpset i New York, mener politikommissær. (Arkivfoto: AP)
Pensionerede betjente har bragt skam over sig selv og korpset i New York, mener politikommissær. (Arkivfoto: AP)


Billeder viser blandt andet en mand, der sidder med et stort smil på en vandscooter, mens en anden sidder bag styrepinden i en helikopter.

Andre løber rundt på basketballbaner, kører på motorcykler, spiller golf eller løber halvmarathon - alle aktiviteter, som de ikke burde være i stand til, eftersom de er erklæret invalide, mener anklagemyndigheden.

Osamas frygtelige terror - se billederne fra 11. september

Og derfor skal de penge, de har fået udbetalt i forbindelse med deres sygemelding, betales tilbage, lyder det.

Annonce:

- Vi vil jagte hver eneste penny, som disse æresløse tyveknægte har fusket sig til, så de rigtige heltemodige brandmænd, politibetjente, reddere og civile - som rent faktisk satte deres liv på spil 11. september og nu lider under det - kan få den hjælp, de har brug for, lyder det fra specialagent James T. Hayes Jr., der står i spidsen for Homeland Security's efterforskning.

Ville gentage 11. september-terror Ville gentage 11. september-terror

Der er tale om et større millionbeløb, som de 104 tidligere politi- og brandmænd har inkasseret gennem det seneste årti. De tiltalte har modtaget op til 50.000 dollar om året (mere end 273.000 kroner), fordi de har fået erklæring på, at de ikke længere kunne arbejde.

Ifølge anklagerne er de blevet trænet i, hvordan de skulle agere, når de skulle til lægen for at få netop denne erklæring på deres handicap.

Bush advaret om terror inden 11. september Bush advaret om terror inden 11. september

Fra New Yorks Politi lyder der også en stærk fordømmelse af invalidesvindlen.

Annonce:

- Som en New Yorker og en amerikansk borger kan jeg kun udtrykke afsky for de handlinger, de involverede i denne svindel, har begået - især de 72 tidligere medlemmer af New York City Police Department, som har bragt sig selv i unåde og bragt skam over deres familie med deres udnyttelse af systemet, siger politikommissær William Bratton.

Eksplosion i terrorangreb: Firedobling siden 9/11

Alle tiltalte har erklæret sig ikke-skyldige, da retten på Manhattan tog hul på sagen tirsdag.

Blandt de tiltalte er 83-årige Raymond Lavallee, advokat og tidligere FBI-agent og anklager samt Joseph Esposito, der er pensioneret politibetjent. De skulle blandt andet have været med til at coache andre i invalidesvindlen.

LIVE: USA mindes ofre for 11. september-terrorJoseph Esposito. (Foto: AP)
Joseph Esposito. (Foto: AP)


Men det nægter de blankt, og gennem sin advokat fastslår Joseph Esposito, at han er berettiget til invalidepensionen.

- Det virker ikke, som om der er nogen, der tvivler på, at samtlige 104 tiltalte rent faktisk er invalide. Det virker, som om det handler om, i hvilken grad der er tale om, lyder det fra Espositos advokat Brian Griffin.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Hvis folk ønsker Ellemann det godt...
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: