Paven sælger sin Harley-Davidson

Pave Frans har altid foretrukket mere ydmyge transportformer. Nu sælger han sin store motorcykel

Harley-Davidson, her senior videpræsident Mark hans-Richter, har set gode PR-muligheder i pave Francis' motorcykel. Her får han en læderjakke med logo (Foto: AP)
Harley-Davidson, her senior videpræsident Mark hans-Richter, har set gode PR-muligheder i pave Francis' motorcykel. Her får han en læderjakke med logo (Foto: AP)

Det britiske auktionshus Bonhams har mandag sat en ganske særlig motorcykel til salg.

Ejeren er noget overraskende selveste pave Frans, og motorcyklen, en Harley-Davidson af modellen 1585cc Dyna Super Glide, er sågar signeret "Francesco" på benzintanken.

Paven har besluttet sig for at sælge sin Harley-Davidson for at rejse penge til Caritas Roma, en velgørenhedsorganisation der arbejder på vegne af den katolske kirke, oplyser det britiske auktionshus.

Motorcyklen blev oprindeligt foræret til overhovedet af den katolske kirke i juni sidste år i anledning af motorcykelfabrikantens 110-års fødselsdag.

Det er imidlertid uklart, om den 77-årige pave har taget en tur på den store maskine.

- Jeg har på fornemmelsen, at den kun har kørt ganske få kilometer, siger Ben Walker, der er leder af salget af motorcykler i auktionshuset Bonhams.

At pave Frans har valgt at forære det kostbare køretøj væk er helt på linje med hans fokus på verdens fattige og hans forkærlighed for ydmyge transportformer.

Inden han blev valgt til pave, foretrak han i sin tid som ærkebiskop og kardinal i den argentinske hovedstad, Buenos Aires, at tage bussen, når han skulle på arbejde.

Motorcyklen vil blive solgt i den franske hovedstad, Paris, fra 6. februar. Den menes at have en værdi på 12.000-15.000 euro.

Umiddelbart efter motorcyklen er blevet solgt, vil en læderjakke - ligeledes signeret af paven - blive auktioneret bort.

Overskuddet vil gå til renoveringen af velgørenhedsorganisationen Don Luigi di Liegro-hostel og -suppekøkken, der er placeret i det centrale Rom ved togstationen Termini.

0 kommentarer
Vis kommentarer