Se spørgsmålene Thorning skal svare på

Statsministeren skal blandt andet svare på, hvad hendes egen rolle i sagen har været

På fredag klokken 13.00 til 17.00 kan statsminister Helle Thorning-Schmidt forvente at blive mødt af en byge af spørgsmål, når hun i et åben samråd skal svare på, hvad, hvornår og hvor meget hun, og ministeriet har været orienteret om fra justitsministeriet vedrørende aflysningen af retsudvalgets besøg på Christiania den 29. februar 2012.

Hastesamrådet er indkaldt af Venstres Karsten Lauritzen og Dansk Folkepartis Peter Skaarup, efter det i går kom frem, at statsministeriet den 19. november modtog to udkast til pressemeddelelser om sagen. I den ene meddelelse beklager daværende justitsminister Morten Bødskov, at han havde givet retsudvalget forkerte oplysninger i sagen. I den anden og endelige pressemeddelelse, som bliver sendt til statsministeriet, er passagen taget ud.

Helles højre hånd har et alvorligt forklaringsproblem

Spørgsmålene går nu på, hvor meget har statsministeren vidst, og hvorfor reagerere ministeriet, departementschefen og statsministeren ikke, når de i tre uger har været vidende om Bødskovs løgn. En løgn som ender med at fælde ham som minister den 10. december.

Bødskov konstruerede ny løgn - Helle fik besked

For lidt siden har regeringens støtteparti enhedslisten sendt 15 spørgsmål til statsministeriet et et til justitsministeriet. Et af spørgsmålene til Thorning lyder.

- Havde statsministeren personligt kendskab til de forskellige udkast til den daværende justitsministers udtalelse om Retsudvalgets besøg på Christiania?

Engell: Så afgørende bliver fredagen for Helle

Skaarup og Lauritzen spørger blandt andet:

- Statsministeren bedes redegøre for, hvorvidt, hvordan og hvornår statsministeren har været orienteret om dialogen mellem Statsministeriet og Justitsministeriet om informationerne til Folketinget vedrørende begrundelsen for aflysningen af Retsudvalgets besøg på Christiania, samt hvorvidt statsministeren har været involveret i denne dialog.

Og i et andet spørgsmål:

Chefernes chef i fedtefadet

- Statsministeren bedes redegøre nærmere for dialogen mellem Statsministeriet og Justitsministeriet vedrørende informationerne til Folketinget om begrundelsen for aflysningen af Retsudvalgets besøg på Christiania med særlig fokus på Statsministeriets rolle og handlinger mellem den 19. november 2013 og afholdelsen af samrådet med justitsministeren om sagen den 10. december 2013.

Spørgsmålene bliver normalt besvaret skriftligt, før samrådet går i gang, så spørgetimen i høj grad bliver brugt til opfølgende og uddybende spørgsmål.

Se alle spørgsmålene her.