Annonce:
Annonce:

Københavnske postfolk bad om hjælp i årevis

Ansatte på Københavns Postcenter henvender sig i stigende grad til fagforeningen med stress og angst

(Foto: Jens Dresling)
(Foto: Jens Dresling)
Annonce:
Følg Samfund

Læs også: Barske vilkår for Post Danmark ansatte

Råbende kommandoer, overvågning og fyringstrusler.

Sådan beskriver en række medarbejdere og tillidsfolk den stemning, der frem til for nyligt prægede Københavns Postcenter, som har knap 1000 ansatte.

Resultatet er så store problemer med det psykiske arbejdsmiljø, at mange ansatte stadig mærker konsekvenserne.

- Vi har gennem de seneste par år fået flere og flere henvendelser fra ansatte på postcentret om det psykiske arbejdsmiljø. Det er mennesker, som har fået angst, stress og depression af deres arbejde, siger Henrik Lund, faglig sekretær ved 3F København.

Avisen.dk har talt med mere end 20 ansatte, en del af dem er endt med sygemelding eller en fyring. De er i dag uforstående over for, at det kunne gå så galt med det psykiske arbejdsmiljø, uden nogen greb ind.

Annonce:

Tillidsmænd har klaget i årevis
Postfolk har generelt fået et dårligere fysisk og psykisk arbejdsmiljø end gennemsnittet. Det kunne Avisen.dk fortælle i går. Blandt andet bliver de oftere syge oftere syge på grund af jobbet og har mindre tillid til chefen.

Hos Post Danmark mener man ikke, at undersøgelserne giver et retvisende billede.

- Det er ikke det billede, vi har af tingene. Vi gør meget for at sikre arbejdsmiljøet, men man kommer selvfølgelig ikke uden om, at det er et fysisk krævende job, og at der er krise i branchen, siger HR-chef i Post Danmark, Hans Erik Nielsen.

Læs om arbejdsvilkårerne på Københavns Postcenter: 'chefen holdt øje med hvor tit vi gik på wc'

Men i Københavns Postcenter, som er Post Danmarks største arbejdsplads har tillidsfolk i årevis forsøgt at gøre ledelsen opmærksom på problemer med stress og nedslidning.

Annonce:

Tillidsfolkene har efterspurgt undersøgelser af arbejdsmiljøet og sendt klager til både Arbejdstilsynet, transportministeren og beskæftigelsesministeren. Af klagerne fremgår, at flere undersøgelser allerede i årene 2004 til 2009 viste, at en stor del af medarbejderne var stressede og døjede med smerter i skuldre, ryg og arme.

Fyringstrusler og hård tone
Tillidsfolkene påpeger også svære kår for det psykiske arbejdsmiljø og hård ledelsesstil.

Især den daglige ledelse fik kritik fra både tillidsfolk og medarbejdere, lyder det efter interview med mere end 25 nuværende og tidligere ansatte, tillidsfolk og mellemledere fra Københavns Postcenter.

Ud fra hvad de ansatte fortæller, er det ikke underligt, at postbranchen ender i bunden i undersøgelser af det psykiske arbejdsmiljø, vurderer Peter Olsén, professor i arbejdspsykologi ved Roskilde Universitet.

- Arbejdsmiljøet lider under nogle helt klassiske belastninger, siger han.

Læs også: Ansatte tvinges til at gå med plastic-rygsæk

For otte måneder siden blev ledelsen skiftet ud. Det har skabt håb hos en del af medarbejderne.

Annonce:

- De holdt konstant øje med, om vi snakkede sammen. Hvis man var på vej på toilet og snakkede til en kollega, gik der fem sekunder, så kom der en leder og spurgte, om vi ikke skulle passe vores arbejde, fortæller en nuværende ansat, der foretrækker at være anonym.

En tidligere mellemleder i Københavns Postcenter fortæller, at man brugte fyringstrusler over for ansatte, der var for kritiske.

- Hvis nogen stillede spørgsmålstegn ved ledelsens beslutninger, lød svaret som regel: 'Der er masser af arbejdsløse, der gerne vil have jeres job', siger tidligere mellemleder, Jan Svenssón fra Postcenter København.

Det bekræfter Henrik Lund, faglig sekretær ved 3F København.

- Postmængderne falder, folk er bange for at blive fyret, og mit indtryk er, at det udnytter ledelsen til at presse tempoet op. Systemet er gennemsyret af en manglende tillid i form af kontrol og overvågning, siger han.

Tager tid at rette op på
I foråret og sommeren 2013 blev den øverste chef for postcentret og en række mellemledere afskediget.

Men selvom ledelsen er skiftet ud, er kulturen svær at ændre.

Annonce:

- Gennem fem år har de været vant til at gøre tingene på en bestemt måde. Der er nogle vaner, der skal rettes, og det tager tid, siger medarbejder og tidligere tillidsmand, Kim Andersen.

Den nye chef for Københavns Postcenter, Michael Hermann, der tiltrådte i april, medgiver, at arbejdsmiljøet har taget skade under den tidligere ledelse, og at det kan tage tid at rette op på.

Læs også: Lego-ansatte: Vi må ikke læse aviser

- Det er rigtigt, at der har været problemer med det psykiske arbejdsmiljø under den tidligere ledelse, men min tilgang til er helt anderledes, og jeg arbejder på også at genskabe tilliden mellem medarbejderne og deres nærmeste ledere, siger han.

Avisen.dk har kontaktet den tidligere centerchef. Han har meddelt, at han ikke må udtale sig ifølge sin afskedigelseskontrakt og henviser i stedet til Post Danmark. Fra Post Danmark lyder det, at man ikke vil udtale sig om forhold, der skete under den tidligere ledelse.

Læs også: Fyret af fagforening: Skulle angive kolleger

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Ja, det leder til fascisme
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: