Annonce:
Annonce:

Storfamilie koster kassen i mange år

Familien med otte tvangsfjernede børn bliver en økonomisk møllesten om halsen for Ringkøbing-Skjern Kommune i mange år frem

Faderen til de otte børn blev i dag dømt for sin og familiens flugt til Sverige, der skete for at forhindre de danske myndigheder i at tvangsfjerne børnene. (Foto: Ole Frederiksen).
Faderen til de otte børn blev i dag dømt for sin og familiens flugt til Sverige, der skete for at forhindre de danske myndigheder i at tvangsfjerne børnene. (Foto: Ole Frederiksen).
Annonce:
Følg Samfund

Kommunen er lille, udgiften er stor. Den somaliske storfamilie fra Tarm i Vestjylland, der har fået tvangsfjernet otte børn, gør et godt indhug i kassen i Ringkøbing Skjern Kommune de næste mange år.

- Sidste år var den samlede udgift på børnene 5,3 millioner kroner.Vi kalkulerer med samme størrelsesorden i år. I princippet har vi forpligtelsen overfor dem, til de fylder 18 år. Men derefter kan der iværksættes særlige foranstaltninger frem til, de er 23 år. Så det er mange penge, det kommer til at dreje sig om, siger kommunens chef for børne- og familieafdelingen, Rene Rosenkilde til Ekstra Bladet.

Annonce:

Millionregning forude
Børnene er lige nu 5 år, 11 år, 12 år, 13 år, 15 år, 16 år, 17 år og 18 år. Lige nu koster hvert barn kommunen omkring en kvart million kroner om året. Det betyder med det nuværende udgiftsniveau, at der venter yderligere udgifter på omkring 20 millioner kroner, indtil det yngste barn er blevet myndigt.

Men en sådan fremskrivning er ikke umiddelbart realistisk at foretage, mener Rene Rosenkilde.

Familie flygtede fra tvangsfjernelse
- Behovet for indsatsen kan ændre sig. Faktisk skal det gerne ændre sig. Vi gør jo en indsats, så de gerne skulle få det bedre og dermed mindske behovet for de forskellige foranstaltninger på det niveau, vi har i dag.

- Vores håb og indsats går på, at de med tiden får brug for en mindre indsats. Dermed skulle udgiften også gerne falde med tiden. Omvendt er det så, at vi her og nu ikke kan vide, om der bliver brug for yderligere indsats, efter de er fyldt 18. Det vil i så fald trække regnestykket i den anden retning, siger Rene Rosenkilde.

Diskussionen er blevet aktuel, fordi forældrene til de otte børn onsdag blev idømt en betinget fængselsstraf, fordi de flygtede til Sverige for at undgå, at børnene blev tvangsfjernet.

Dømt for flugt
Det skete i oktober 2010, hvor kommunen ville fjerne syv af parrets 10 børn. I forvejen var et ottende barn allerede blevet tvangsfjernet.

Drama i retten: Far smidt ud
Forældrene var på flugt i seks måneder fra efteråret 2010 og til anholdelserne 29. marts 2011. Under flugten løj forældrene over for de svenske myndigheder ved at sige, at de kom direkte fra Somalia. De brugte også falske identiteter til at opnå asyl i Sverige.Mild dom til flugtforældre

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Hvor mange andre farlige forbrydere går rundt på fri fod ved ’en fejl’?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: