Annonce:
Annonce:

Gakket aktivering: Ledige tvunget til spam

Anerkendt jobfirma presser ledige til at bruge program, som udsender den lediges cv til over 100 virksomheder på én gang. - Få nu lukket de baggårdsfirmaer, lyder det fra fagforening forud for regeringens beskæftigelsesreform

(Foto: Anders Brohus)
(Foto: Anders Brohus)
Annonce:
Følg Samfund

Læs også: Aktiverings-cirkus langt ude

Politikere har i årevis skældt ud og forsøgt at muge ud i systemet, men det er fortsat muligt for private jobfirmaer at tjene penge på gakket aktivering.

I København har det anerkendte jobfirma AS3 udviklet en 'jobrobot', som tæppebomber vilkårlige virksomheder med ansøgninger fra arbejdsløse.

HK har modtaget stribevis af henvendelser fra medlemmer, som føler sig til grinefter at have været i aktivering hos AS3.

Fagforbundet retter nu en skarp kritik mod den såkaldte anden aktør.

- Det er useriøst. Moralen brister fuldstændig, når man beder ledige om at sende cv til 150 virksomheder på en gang. Det er regulært spam, som er spild af virksomhedernes tid, de lediges kræfter og skatteborgernes penge, siger Christian Grønnemark, der er formand for HK Hovedstaden.

Annonce:

Hundrede firmaer får samme CV
Loven kræver, at ledige også søger job uopfordret - ellers risikerer de at miste dagpenge eller kontanthjælp.

Læs også: Ledig om kursus hos jobfirma: 'Spild af tid'

Men hos AS3 består de uopfordrede ansøgninger i , at et program udvælger op til flere hundrede virksomheder inden for den lediges fag.

Efter et par tryk på musen modtager samtlige virksomheder så en mail med den samme ansøgning og CV, som overhovedet ikke er målrettet virksomhedens profil eller behov.

Det kan gå ud over den lediges ret til dagpenge eller spænde ben for en reel ansøgning til virksomheden på et senere tidspunkt, advarer HK.

Regningen for aktiviteterne hos AS3 ender hos Københavns Kommune, hvor metoden også vækker bekymring.

- Alle ved, at det gælder om at søge målrettet og fokuseret. Det her lyder som det stik modsatte. Det er klart, at vi må tage kontakt til leverandøren, hvis det her foregår, siger jobcenterchef Michael Kornager.

Annonce:

Læs også: Jobcentermedarbejder: Vi gav ledige det 'sicilianske tilbud'

AS3 tager kritikken med sindsro. Kommunikationschef Nikolaj Dalsgaard understreger, at spredehagls-metoden blot er ét blandt mange redskaber, der gerne skulle bringe den ledige tættere på job.

- Det omtalte program er en virksomhedsdatabase, der bidrager til, at den ledige får øjnene op for, at der gemmer sig mange flere virksomheder og potentielle job rundt omkring, end vedkommende lige var klar over. Den ledige får herved mulighed for at brede sin jobsøgning ud - og det øger mulighederne for at komme i job, siger han.

HK: Baggårdsfirmaer skal lukkes
De private firmaer, som tjener penge på at vejlede ledige for kommunerne, har længe været genstand for kritik.

HK Hovedstaden mener, at regeringen bør bruge den kommende reform af beskæftigelsessystemet til et endeligt opgør med jobfirmaerne.

Annonce:

- De private aktører bør lukkes. Jobcentrene gør det mindst lige så godt eller bedre, så der er ingen fornuftig grund til, at kommunerne bliver ved med at nære de her baggårdsfirmaer, siger formand Christian Grønnemark.

Han henviser Rigsrevisionen, som i sommer konkluderede, at kommunernes egne jobcentre er bedre til at få ledige i arbejde end de private jobfirmaer.

Fagbevægelsen mener i stedet, at a-kasserne skal overtage ansvaret for de forsikrede ledige.

Læs også: Dokumentation: Sådan skræmmer man arbejdsløse

Læs også: Murer aktiveret med Hitler-underskrift

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

... Røveri, narko og drabforsøg

Imperiets skødehunde
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

... Se tv-kokkens favorit

Annonce:

nyt billede

Bagholdet

Annonce:
Annonce: