Annonce:
Annonce:

PR / Systemet skal bygge på tillid til den enkelte

Pressemeddelelse fra Dansk El-Forbund

Annonce:
Følg Samfund

Systemet skal bygge på tillid til den enkelte

Selvfølgelig vil elektrikerne arbejde, når jobbet er der: Dansk El-Forbund melder sig klar til at deltage i udformningen af en ny arbejdsmarkedspolitik

- Vi ønsker et system, der bygger på tillid. I modsætning til i dag, hvor det bygger på mistro og mistænkeliggørelse. Og så ønsker vi selvfølgelig et system, der sikrer, at folk kommer i rigtige job.

Sådan siger næstformand i Dansk El-Forbund Jan Jensen til fagbladet Elektrikeren. Anledningen er udredningen fra et ekspertudvalg med tidligere skatteminister Carsten Koch i spidsen. Udredningen skal danne grundlag for en ny beskæftigelsespolitik, og forbundet bakker op om, at der er brug for en sådan ny politik:

Annonce:

- Efter 10 år, hvor der under VK-regeringen var fri jagt på arbejdsløse, og hvor jobskabelse og arbejdsmarkedsstruktur nærmest totalt har været overladt til det private initiativ, er det mere end tiltrængt. Jeg forstår ikke, hvorfor det har skullet trække ud i to år, men nu skal der endelig ske noget, og vi er klar til at levere vores del af indsatsen, siger Jan Jensen.

Han mener, at udgangspunktet må være, at den enkelte selvfølgelig vil arbejde, når muligheden foreligger. Jan Jensen forventer, at udredningen tager samme udgangspunkt:

- Under højkonjunkturen havde vi en arbejdsløshedsprocent på 0,4. Faktisk burde det være umuligt at nå så langt ned. I vores branche er der altid mange på vej fra et job til et andet. Og nu, hvor tiderne er mindre gunstige, har vi geografiske områder, hvor der er meget at lave, og her ser vi det samme: I Esbjerg har arbejdsløshedsprocenten længe ligget omkring 1, siger næstformanden.

Han håber, at den kommende diskussion vil dreje sig om arbejdsmarkedspolitik frem for beskæftigelsespolitik. Begreberne rummer reelt forskellige tilgange til den politiske kurs på området, mener han:

Annonce:

- En beskæftigelsespolitik behandler et mere begrænset problemfelt, der i sidste ende kan resultere i de berygtede pipfugle-kurser, fordi arbejdsløsheden så at sige bliver systemgjort. En aktiv arbejdsmarkedspolitik derimod handler om at angribe og løse problemerne fremadrettet i den sammenhæng, hvori de opstår, siger Jan Jensen.

- Det gør vi også selv i øjeblikket, hvor vi i forbundet har startet et projekt, der skal være med til at sikre kvalificerede elektrikere til de områder, hvor vi allerede nu kan se, at der snart bliver stor efterspørgsel og mangel på dem. Her drejer det sig blandt andet om at opkvalificere de folk, der går arbejdsløse nu.

Læs mere i Elektrikeren side 32: http://www.e-pages.dk/danskelforbund/107/

Yderligere kommentarer hos Jan Jensen på tlf. 33 29 70 04, mobil 40 45 41 23.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Hvor mange andre farlige forbrydere går rundt på fri fod ved ’en fejl’?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: