Masho er på børnehjem

Holbæk Kommune giver udtryk for, at pigen fra Etiopien efter omstændighederne har det godt

Masho har i dag kun sporadisk kontakt til sin lillebror Roba og adoptivforældre. (Foto: TV2)
Masho har i dag kun sporadisk kontakt til sin lillebror Roba og adoptivforældre. (Foto: TV2)

Masho gik i de fleste seeres hjerter, da hun tilbage i 2012 tonede frem på tv-skærmen i de danske stuer i den rørende dokumentar 'Adoptionens pris'.

Adoptionsforening: Etiopien-sag skader Danmarks omdømme

Her endte adoptionen fra Etiopien i den ulykkelige situation, at adoptivforældrene Henriette og Gert Vedsegaard var nødt til at give op og sende datteren væk fra hjemmet.

I dag bor den lille niårige pige på et børnehjem udenfor Holbæk.

- Masho har krav på, at vi ikke fortæller om hende. Derfor kan jeg kun sige, at hun efter omstændighederne har det godt, og at vi er forpligtet til at gøre alt, hvad vi kan, for hende, siger børn- og ungechef i Holbæk Kommune, Helle Mariager, til BT og fortsætter:

- Det er en kompleks sag, og vi har hentet hjælp hos Viso (den nationale Videns- og Specialrådgivningsorganisation på det sociale område og i specialundervisningen, red) og har hyret eksperter for at sikre, at vi får de bedste øjne på sagen.

Adoptivforældrene, Henriette og Gert Vedsegaard, og Mashos lillebror Roba har efter BT's oplysninger kun Masho hver anden weekend. Og adoptivforældrene har igennem dokumentarfilmens presseagent udtalt følgende til BT:

- Hun har det fint.