Annonce:
Annonce:

Rusland: Fejl at Iran ikke kommer med til Genève

Ruslands udenrigsminister: En fejl at trække invitation til Iran tilbage, men det er ingen katastrofe

Annonce:
Følg Samfund

Ruslands udenrigsminister, Sergej Lavrov, siger, at det er en fejl, at FN's generalsekretær, Ban Ki-moon, har trukket en invitation tilbage til Iran om at deltage i Syrien-fredskonferencen i Genève, men han tilføjer, at Moskva ikke ser det som en katastrofe.

Udtalelsen fra Lavrov kommer kort efter, at det er blevet klart, at Iran ikke kommer med på den kommende fredskonference for Syrien, selvom iranerne modtog en invitation natten til mandag fra FN's generalsekretær.

Men kraftige protester fra både USA og den USA-støttede syriske opposition, Syriens Nationale Koalition, truede med at undergrave hele konferencen, og FN har trukket invitationen tilbage, da Iran ikke støtter Geneve I-aftalen fra 2012.

Irans ambassadør i FN slog mandag aften fast, at Iran ikke ville deltage i fredskonferencen om Syrien, hvis betingelsen for invitationen var, at Iran skulle acceptere Geneve I-aftalen.

- Hvis Irans deltagelse er betinget af en accept af Geneve I-kommunikeet, så vil Iran ikke deltage på Geneve II-konferencen, siger den iranske FN-ambassadør, Mohammed Khazaee.

Irans deltagelse har været et stridspunkt mellem flere af stormagterne. USA er imod, mens russerne ønsker Irans deltagelse, da iranerne spiller en central rolle i konflikten.

Argumentet fra Washington lyder, at iranerne ikke har bidraget med noget godt i forhold til at løse konflikten i Syrien.

FN's generalsekretær siger, at Iran havde givet mundtligt tilsagn om at støtte Genève I, men så pludselig har ændret kurs.

Iranerne står på det syriske regimes side i konflikten med oprørsgrupperne i landet.

Fredskonferencen ventes indledt onsdag i denne uge i den schweiziske by Montreux, og to dage senere flytter forhandlingerne - efter planen - videre til Geneve.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Søren Pind er gået fra snøvsen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: