Annonce:
Annonce:

Borgerligt pres: Peberspray skal kunne bruges som selvforsvar

Peberspray skal kunne bruges som selvforsvar i eget hjem, lyder det. Politiforbundet kalder det en god idé

Annonce:
Følg Samfund

En peberspray på natbordet er et helt rimeligt middel til selvforsvar, hvis kriminelle skulle trænge ind i boligen. Derfor bør det legaliseres.

Sådan lyder det ifølge Politiken torsdag fra Venstres integrationsordfører og medlem af retsudvalget, Inger Støjberg.

I dag er det tilladt at bruge eksempelvis et baseballbat i selvforsvar mod hjemmerøvere, mens brug af peberspray vil udløse en bøde for brud på våbenloven.

- Tiden er kommet til, at vi legaliserer peberspray som selvforsvar i eget hjem. Man skal ikke rende rundt med det på gaden, men jeg forstår godt de danskere, der er utrygge og har en peberspray stående på natbordet, siger Inger Støjberg.

Annonce:

Formanden for Politiforbundet, Claus Oxfeldt, advarer generelt mod at gøre peberspray lovligt i det offentlige rum, fordi det kan eskalere brugen af våben generelt. Men som nødværge hjemme kan det være en god idé, mener han.

- Det kunne godt være noget, man kunne overveje. I det øjeblik, nogen trænger ind i dit hjem, er det meget grænseoverskridende. Der kan peberspray være udmærket som nødværge. Man er jo hjælpeløs i sit eget hjem, siger Claus Oxfeldt.

Med Venstres opbakning til peberspray i husstandene taler meget for, at forslaget kan blive til virkelighed efter et eventuelt regeringsskifte.

De Konservative erklærer sig også åbne over for idéen - så længe det kun gælder i hjemmene, mens Dansk Folkeparti endda er klar til at gøre det lovligt at have en peberspray liggende i lommen, når man går ud.

- Men hvis der er i første omgang kan skaffes flertal for, at man må have peberspray i hjemmet, synes jeg, det er en ganske fornuftig idé, siger værdiordfører Pia Kjærsgaard.

Annonce:

- En peberspray er ikke at sammenligne med hverken en kniv eller en pistol, det er kun noget, der skader i øjeblikket, siger hun.

Hverken Socialdemokraterne eller SF er dog klar til at legalisere pebersprayen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Hvis folk ønsker Ellemann det godt...
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: