DMI: Sne vil give trafikale problemer

Snefygning vil give problemer i trafikken i morgen og det vil føles iskoldt, oplyser DMI

Resten af ugen vil kulden fortsætte, og der vil især komme sne i morgen. Det vil give trafikale problemer nogle steder, oplyser DMI. (Polfoto: Per Rasmussen)
Resten af ugen vil kulden fortsætte, og der vil især komme sne i morgen. Det vil give trafikale problemer nogle steder, oplyser DMI. (Polfoto: Per Rasmussen)

Hjælp os: Oplever du problemer i trafikken eller andet på grund af sneen? Send os gerne billeder på mail 1224@eb.dk eller sms 1224 (alm. takst)

Bilisterne skal passe på, at de ikke ender i en snedrive, når fygningen for alvor begynder at sætte ind i nat og i morgen. Det oplyser DMI.

- Der ligger flere steder over ti centimeter sne i Nordjylland især, og det er så den sne, kombineret med den kraftige blæst og yderligere snevejr i løbet af i nat og i løbet af mandagen, der giver problemer med trafikken i morgen på grund af snefygning, siger vagthavende hos DMI, Henning Gisselø.

I resten af landet ligger der ikke så meget sne endnu, men der kommer mere sne i det vejrsystem, der er på vej.

- Der vil nok være snefygning og det kan godt være, der bliver problemer for trafikken i resten af landet. Men det er især i Nordjylland, at det kan blive problematisk at komme rundt. Der kommer mellem fem og ti centimeter sne i resten af landet i løbet af mandagen, siger Henning Gisselø.

Han fortæller, at det ikke bliver så blæsende, og der ligger ikke rigtig noget sne i resten af landet i forvejen. Der bliver heller ikke tale om en decideret snestorm.

- I resten af landet kan der godt blive problemer, men de store problemer forventer vi faktisk ikke, siger Gisselø.

Særligt i Nordjylland skal bilister dog passe på pludselige snedriver på motorvejene, advarer Vejdirektoratet, der har kaldt ekstra personale på arbejde.

- Vi har i forvejen svært ved at holde enkelte steder på motorvejene åbne ved Hirtshals og Frederikshavn, fordi det går så hurtigt med at fyge til, siger Maiken Bendtsen, vagthavende ved Trafikinformationscentret hos Vejdirektoratet, til Ritzau.

- Når der kommer mere sne og vind, kommer vi særligt til at kæmpe med at holde vejene fri mandag. Selvom det er værst i Nordjylland, så skal alle køre efter forholdene, da der kan opstå snedriver ud af den blå luft på ingen tid, fortæller den vagthavende.

Derfor anbefaler Vejdirektoratet, at man husker et tæppe og en skovl i bilen samt strøm på mobilen, inden man tager fra hjemmet mandag.

- Måske kan vi lige snige os over frysepunktet i morgen eftermiddag i Sønderjylland eller ude ved Vadehavskysten. Der kan vi måske lige få temperaturen over nul. Men ellers bliver det frostvejr i resten af landet. Mellem nul og fem graders frost i morgen, siger Henning Gisselø.

Han forklarer, at der kommer godt med blæst, og det vil føles iskoldt, fordi der kommer en kuling fra sydøst i morgen. I den kommende nat vil temperaturerne ligge på mellem minus tre og minus otte grader, og natten til tirsdag vil der blive mellem nul og fem graders frost.

Resten af ugen vil kulden fortsætte.

- Jævnt hen over ugen kan der komme en smule sne, men ikke i de store mængder, siger Henning Gisselø.