Hundredvis af forkølede biler kræver starthjælp

Bilisterne har større problemer med den stride kulde end med sneen. I Nordjylland driller sneen dog

Hundredvis af biler med ondt i tændingen har mandag morgen og formiddag haft brug for starthjælp, inden de kunne trille ud i vinterkulden.

Hos Falck meldes der således om ekstra travlt på en dag, hvor de lave temperaturer forvolder flere problemer, end sneen gør.

- Vi har frem til middag haft knap 1400 opgaver, hvoraf flere end halvdelen har været starthjælp. Det er altså kulden, der skaber flest problemer, siger kommunikationsmedarbejder Klaus Kristiansen til Ritzau.

- Og generelt har vi væsentligt mere travlt end på normale dage, tilføjer han.

Samme melding kommer fra SOS Dansk Autohjælp, hvor man indtil ved middagstid mandag har hjulpet flere end 1200 bilister. Også her lyder det, at de fleste bilister har brug for starhjælp.

- Vi har her til formiddag haft mere end dobbelt så travlt som sædvanligt. Især har mange haft brug for starthjælp, fordi det nu er blevet så koldt, siger Ellen Trolle, ansvarlig for vagtcentralen hos SOS Dansk Autohjælp, i en pressemeddelelse.

- Heldigvis ser det ud til, at mange bilister har hørt advarslerne og kører efter forholdene, siger hun.

Mens den bidende kulde driller i det meste af landet, har specielt nordjyderne problemer med snefyldte veje, oplyser både Falck og SOS Dansk Autohjælp.

- Der er især problemer på bivejene, hvor folk nogle gange kører ud, før vejene er ryddet, siger lederen af SOS Dansk Autohjælps station i Brovst, Jørn Simonsen.

- I morges startede vi klokken 03.42, hvor en mand ville på arbejde, men kun kom få hundrede meter hjemmefra, før han sad fast. Der er også sket nogle uheld, hvor biler er landet på taget, siger stationslederen.

Også kraftig blæst har givet udfordringer rundt om i landet. Eksempelvis på Storebæltsbroen, hvor vindfølsomme køretøjer som lastbiler og campingvogne frarådes at køre op på broen.