Fugleinfluenza: Hongkong afliver 20.000 kyllinger

Frygten for fugleinfluenza stiger i Hongkong, efter at to personer er døde af sygdommen

Myndighederne i Hongkong er i færd med at aflive 20.000 kyllinger og har suspenderet import af frisk fjerkræ fra Kina i 21 dage efter opdagelsen af H7N9-fugleinfluenzaen i en sending levende kyllinger fra den sydkinesiske provins Guangdong.

Frygten for fugleinfluenza er tiltaget i Hongkong på grund af to dødsfald siden december. En tredje patient er samtidig indlagt med den frygtede sygdom. Alle tre havde været på besøg i Shenzhen i Sydkina.

Regeringens ordrer kommer to dage før det kinesiske nytår, hvor fjerkræ-sælgere normalt oplever et kraftigt boom i salget.

Myndighederne har også beordret det marked lukket, hvor virussen blev fundet, indtil 18. februar. I mellemtiden skal stedet rengøres og disinficeres.

- Landbrug-, fiskeri- og konserveringafdelingens medarbejdere vil inspicere alle de lokale kyllingefarme og samle prøver, der skal sikre, at lokale farme ikke er berørt af fugleinfluenza, siger minister for sundhed og fødevarer i Hongkong Ko Wing-man.

Eksperter opfordrer sundhedsmyndighederne til på verdensplan at være på vagt over for fundet af H7N9, der er aldeles sygdomsfremkaldende hos mennesker.

Siden marts sidste år er mindst 240 personer blevet smittet med H7N9-virusset i Kina, Taiwan og Hongkong, lyder det fra sundhedsministeriet i Hongkong.

De fleste sygdomstilfælde er sket i det østlige Kina, og størstedelen af de smittede har haft kontakt med fjerkræ eller markeder med levende fugle og fjerkræ.

Der er ikke tegn på, at H7N9 smitter effektivt fra person til person, lyder det fra WHO.

Ifølge Kinas officielle nyhedsbureau Xinhua mistede 19 mennesker livet som følge af sygdommen sidste år.

0 kommentarer
Vis kommentarer