Bilister kører galt på stribe i sneen

Flere steder i landet er lastbiler og andre trafikanter involveret i trafikuheld på grund af vejrforholdene

Årets første landsdækkende snevejr har dagen igennem skabt problemer for især lastbiler rundt omkring i landet.

Først på dagen var det hovedsageligt Jylland, der var hårdt ramt, men efterhånden som snevejret har bredt sig østover, er også de sjællandske trafikanter kommet i problemer.

Se, hvor hårdt vejret påvirker trafikken i klippene herover, og se mere video på localeyes.dk

- Der er fortsat flest problemer i Jylland, men der er efterhånden også en del hændelser her på Sjælland, siger vagthavende ved Vejdirektoratets Informationscenter, Maiken Bendtsen, til Ekstra Bladet.

Sådan kommer bilisten bedst gennem frostvejret

Hun fortæller, at det primært drejer sig om lastbiler, der skrider ud på grund af det glatte føre.

- Det tyder på, at det også har noget med vinden at gøre også, og at det ikke udelukkende er det glatte føre, der er skyld i uheldene, siger hun.

Lastbil ramte autoværnet
Blandt andet er en lastbil skredet ud på Holbækmotorvejen ved Brøndby. Her har lastbilen ramt autoværnet og er efterfølgende skredet ud i siden af vejen.

Ifølge vagtchefen ved Københavns Vestegns Politi, Leif Bonde, var der ingen personskade ved uheldet. Det har samtidig været muligt at komme forbi for andre bilister.

Vejrudsigt: sne og fygning trækker ind over landet Vejrudsigt: sne og fygning trækker ind over landet

I Jylland har bilisterne til gengæld ikke været lige så heldige med at slippe for afspærrede veje.

- Der er meget at se til på især den østjyske motorvej. Her er blandt andet spærret ved Sdr. Borup i sydgående retning, og der har tidligere været helt spærret i nordgående retning ved Støvring, siger Maiken Bendtsen fra Vejdirektoratet.<br /><br /><p>Mange steder bliver vejene spærret på grund af lastbiler der skrider på tværs af vejen, mens en enkelt vej i Nordjylland har været afspærret på grund af heftige snedriver.</p><p><b>Personbiler forulykker på Sjælland</b><br /> Hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi er sneen også begyndt for alvor at give problemer for trafikanterne. Her er det dog ikke de store lastbiler, der har problemer.</p><p>- Vi har haft en enkelt varevogn, men ellers har det udelukkende været personbiler, siger Flemming Hartmann, vagtchef ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til Ekstra Bladet.</p><br /><br /><blockquote class="twitter-tweet" lang="da"><p>Endnu et uheld på vestmotorvejen øst for Slagelse retning Ringsted ved 85 km. Vi er på vej mod stedet.</p>— Sydsjællands Politi (@SSJ_LFPoliti) <a href="https://twitter.com/SSJ_LFPoliti/statuses/427782177019801600">27. januar 2014</a></blockquote><script type="text/javascript" async="" src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8" /><br /><br /><p>Han fortæller, at selvom der har været forholdsvis mange uheld de seneste timer i området, så slipper folk med småskrammer.</p><p>- Med de hastigheder, folk kører med, er det ikke de store personskader, vi har haft, selvom der selvfølgelig er store materielle skader. Men vi får små meldinger om uheld, hvor folk glider ind i hinanden eller ind i autoværnet, siger vagtchefen.</p><p>- Tilsyneladende kører folk hurtigere, end forholdene tillader, men de kører alligevel ikke så hurtigt, så de rammer hinanden med 80-90 km/t, og derfor er det mest materiel skade, vi ser.</p><a id="_d96ae364-e54b-4701-9fce-1eba9489bd5c" href="https://ekstrabladet.dk/krimi/article4639387.ece">Pas på i trafikken: Der falder isslag</a><br /><br /><p><b>Tænk dig om</b><br /> De mange uheld i vintervejret får også Vejdirektoratet til at gentage opfordringen om, at bilisterne skal være varsomme, når de kaster sig ud i sneen.</p><p>- Vi råder fortsat folk til at køre usandsynligt forsigtigt i dag. Man skal virkelig tænke sig om, når man kører ud i trafikken, for vi har mange meldinger om, at der også er spejlglat nede under sneen. Så man skal passe rigtig godt på og sørge for, at der er strøm på mobilen, så man kan ringe efter hjælp, hvis det skulle gå galt, siger Vejdirektoratets Maiken Bendtsen.</p>