Annonce:
Annonce:

EU vil forbyde storbanker at løbe for stor risiko

Indremarkedskommissær Michel Barnier foreslår at forbyde storbanker at gamble alene for egen vindings skyld

Annonce:
Følg Samfund

EU-Kommissionen foreslår med en ny forordning at gøre det forbudt for Europas største banker at foretage de mest risikobetonede handler, der foregår alene for at banken selv kan tjene penge.

- Lovforslaget handler om det lille antal meget store banker, som ellers ville være for store til at kunne krakke, for dyre at redde og for komplekse at afvikle.

- Forslaget vil yderligere styrke den finansielle stabilitet og sikre, at skatteyderne ikke ender med at betale for bankernes fejl, siger EU-kommissær for det indre marked, Michel Barnier, i en pressemeddelelse.

Barniers forslag vil komme til at omfatte Europas omkring 30 største banker. Det gælder som udgangspunkt banker, der har globale aktiviteter for mere end 224 milliarder kroner.

Det skal være forbudt for de banker på egne vegne at handle med de mest risikable finansprodukter alene for at skabe profit for banken selv.

Som led i forslaget vil kommissionen også give banktilsyn mandat til at kræve, at bankerne overfører deres forbudte aktiviteter til separate handelsafdelinger. Det skal ske for at sikre, at bankerne ikke kan omgå forbuddet ved at gemme en del af deres aktiviteter.

- Disse aktiviteter rummer mange risici, men ingen synlige fordele for bankernes kunder og den samlede økonomi, hedder det i pressemeddelelsen fra kommissionen.

Barnier sigter mod, at en ny forordning kan være forhandlet på plads med EU-Parlamentet og medlemslandene, så forbuddet kan gælde fra 2017.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Ja, det leder til fascisme
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: