Annonce:
Annonce:

Nyt landsdækkende snevejr på vej

Sne, blæst og minusgrader sender Danmark i dybfryseren

Der er mere sne og kulde på vej til vintertrætte danskerne, som blandt andet her i Aarhus. (Foto: Gregers Tycho)
Der er mere sne og kulde på vej til vintertrætte danskerne, som blandt andet her i Aarhus. (Foto: Gregers Tycho)
Annonce:
Følg Samfund

Efter en lille pause i snevejret vil det iskolde vintervejr med sne og blæst fortsætte frem til weekenden, oplyser meteorolog Thomas Alsbirk fra Vejret.dk.

Mens tirsdag byder på relativt roligt vintervejr, når et nyt snevejr frem til os allerede natten til onsdag.

Først rammer snevejret Bornholm, hvorefter det bevæger sig ind over Sjælland og videre mod Fyn og Jylland. Onsdag formiddag vil hele landet være mere eller mindre dækket af sne.

- Snevejret bliver landsdækkende, men der bliver ikke tale om de store mængder, siger meteorolog Thomas Alsbirk og tilføjer, at der i gennemsnit vil falde èn centimeter sne hver tredje time.

Sådan klarer du dig i kulden

Temperaturen holder sig fortsat under nul, hvilket typisk giver løs sne og dermed risiko for snefygning, der kan være til gene for trafikken.

Annonce:

Og det bliver bidende koldt. Temperaturer på mellem minus 2 og minus 6 grader skal nok udfordre selv de mest vinterglade danskere.

Samtidig vil en hård vind blæse ind over landet fra sydvest, hvilket vil sende kuldeoplevelsen helt ned på 22 minusgrader, når det er koldest.

Beregn chill-faktoren:

Annonce:

</p><p>Meteorolog Thomas Alsbirk minder om, at det vigtigt at benytte både varm og vindtæt påklædning for at få bugt med den såkaldte chillfaktor.</p><p>- Det føles meget koldere, når det blæser. Det er vigtigt at klæde sig varmt på og huske vindtæt tøj, der kan blokere for vinden, siger meteorolog Thomas Alsbirk til Ekstra Bladet.</p><p>Frostvejret holder sit greb om Danmark frem til weekenden, hvor termometeret igen ryger over nul, og det begynder at tø.</p><p>- Så er det slut med frostvejret i denne omgang, og vi vil opleve et mere normalt, kedeligt vintervejr med slud og regn, siger meteorologen til Ekstra Bladet.</p><a id="_029315d8-cb18-47e1-930a-02a49f0ea26d" href="https://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/article4639719.ece">Danskerne: Vinteren skal afskaffes</a><br /><br /><br /><br /><img id="_5933608d-ec83-4aea-8867-806bbf7a57c9" src="https://ekstrabladet.dk/migration_catalog/NICA/article4640002.ece/image_binary/Snefygning%20i%20Aarhus" alt="Snefygning i Aarhus" /><br /><br />

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Politikerne beholder altid deres løn og privilegier
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: