Våd og lun vinterferie

Der er udsigt til mildt og ustadigt vejr med masser af regnbyger og blæst i den kommende uge

Kong Vinter er jaget på porten - eller rettere; til Rusland - så skolebørnene og de mange andre, der i den kommende uge måske havde glædet sig til at lufte kælken, kan godt glemme det. Vejrudsigten er nemlig langt fra at være hverken kold eller hvid.

- Det ser ikke særlig spændende ud, siger Thomas Alsbirk fra vejret.dk i sin overordnede prognose rettet mod børn og barnlige sjæle.

Han fortsætter:

- Frem til og med torsdag i næste uge får vi mildt og ustadigt vejr med mange regnbyger. Man kan måske kalde det almindeligt dansk og kedeligt vintervejr.

Det højtryk, som i en periode har givet os kulde og, hvad mange kalder rigtigt vintervejr, er nu både svækket og på vej mod Rusland. Dermed er der adgang for et lavtryk fra Storbritannien, som i de kommende dage sender fronter med regn ind over Danmark.

Op til fem graders varme
- Der bliver ikke tale om vedvarende regn, men vi får mange byger med pauser imellem på én til to timer, hvor der så kan være huller i skydækket og plads til solskin. Tilsat den lune atlanterhavsluft og fra jævn til hård vind har vi det, man kan kalde en typisk dansk vinterdag, siger Thomas Alsbirk.

Fredag kan der regne tungt flere steder med op til 10 millimeter vand, men i de følgende dage bliver den samlede mængde på under fem millimeter om dagen. Dagtemperaturerne vil ligge på 3-5 plusgrader, mens der om natten flere steder sagtens kan forekomme temperaturer lige under frysepunktet.

Heller ikke, hvis Thomas Alsbirk kigger længere frem end til næste torsdag, er der tegn på, at feriefolket kan få stillet sulten efter kælketure og sneboldkampe. Det milde, våde og ustadige vejrlig ser ud til at være kommet for at blive længere end en uge ud i fremtiden.

0 kommentarer
Vis kommentarer