Kapret passagerfly tvunget ned i Istanbul

Et fly fra Ukraine er blevet tvunget til at lande i den tyrkiske by Istanbul efter en kapring

Et fly fra Ukraine er blevet tvunget til at lande i den tyrkiske by Istanbul, efter at en person har forsøgt at kapre flyet, hvor der var 110 passagerer ombord. Kapreren skulle have krævet, at det fløj mod Sotji, hvor der er Vinter-OL

Piloten i passagerflyet sendte fredag eftermiddag et signal til Istanbuls Sabiha Gökcen Airport, og oplyste lufthavnsmyndighederne om kapringsforsøget, før det landede i lufthavnen.

Flypersonalet gjorde, hvad de kunne for at forhindre kapringen, skriver det tyrkiske medie, Today's Zaman.

Det er tilsyneladende en F-16-jager, der har tvunget passagerflyet til at lande.

AFP skriver, at det var en ukrainsk passager, der forsøgte at kapre flyet og krævede, at det fløj mod den russiske by Sotji, der er vært for de olympiske vinterlege.

Ifølge ubekræftede rapporter har passageren truet med, at der var en bombe om bord. Han forsøgte angiveligt at true med en detonator for at få adgang til flyets cockpit.

Det lykkedes dog for piloten at aktivere en alarm, hvorefter F-16 flyet blev sendt på vingerne.

Tyrkiske antiterror-soldater og bevæbnet politi er nu i gang gennemsøge flyet for sprængstoffer efter at have pågrebet manden, der forsøgte at kapre flyet.

Ifølge flere medier var der omkring 110 passagerer ombord

- Vi er sikre på, at han ikke trængte ind i cockpittet. Vi ved, at flyet blev forsøgt kapret, inden det fløj ind i tyrkisk luftrum, siger viceminister i det tyrkiske transportministerium Habib Soluk.

Lufttrafikken fortsatte i lufthavnen, efter en kort afbrydelse, mens sikkerhedsstyrker gjorde, hvad de kunne for at sikre lufthavnen.

Flyet tilhørte det tyrkiske lavprisselskab Pegasus Airlines.

Ifølge en embedsmand fra det tyrkiske transportministerium er flyet landet sikkert i Sabiha Gökcen-lufthavnen, og tyrkiske antiterror-soldater og bevæbnet politi er nu i gang med at gennemsøge flyet for sprængstoffer.

Flyet fløj fra en rute mellem Ukraines næststørste by Kharkiv og Istanbul, skriver flere medier.

0 kommentarer
Vis kommentarer