GGGI om ny kritik: Bygger på forældet information

GGGI mener ikke, at kritikken af klimaorganisationens regnskabssystemer er berettiget.

Udenrigsministeriet orienterede torsdag Rigsrevisionen om store aktuelle problemer med forvaltningen af bistandsmidler ved klimaorganisationen Global Green Growth Institutes (GGGI) projekter.

Men kritikken bygger på forældede informationer, lyder modsvaret fra GGGI ifølge Information.

- Vi noterer os, at rapporten giver visse anbefalinger om vores operationer i projektlande, især om kontrol- og regnskabspraksisser.

- Vi mener, at nogle af ufuldkommenhederne nævnt i rapporterne er baseret på forældet information og overser mere aktuelle ændringer i vores procedurer, skriver GGGI's kommunikationsdirektør Graham Dwyer i en mail til Information.

Foto: Ditte Valente Dansk politik Lønfest i Løkkes klima-fond

Han går ikke nærmere i detaljer med, hvilke dele af kritikken der skulle basere sig på forældet information, men "hilser det velkomment", at undersøgelsen "har givet vores hovedkvarter i Seoul en ren sundhedsattest".

I sin orientering til Rigsrevisionen konstaterer Udenrigsministeriet på baggrund af en undersøgelse foretaget af revisionsfirmaet Deloitte, "at der er udfordringer med at få udrullet de nyetablerede administrative og økonomiske regler og procedurer på GGGI's landeenheder i Indonesien og Etiopien".

Se også: Så vild er lønfesten i Løkkes klima-fond

- Dette gælder særligt for enheden i Etiopien, hvor kontrol- og regnskabssystemerne er fundet mangelfulde, mens man er kommet længere i Indonesien, uden dog helt at have elimineret alle svagheder, skriver kontorchef Tine Anbæk til Rigsrevisionen.

Hvis kritikken er rigtig, er det meget alvorligt. Det mener Christian Bjørnskov, der er professor i økonomistyring ved Aarhus Universitet.

Charlotte Slente har taget konsekvensen og forladt sin direktørpost i Udenrigsministeriet. (Foto: Thomas Lekfeldt) Politik GGGI-sagen: Top-embedsmænd i skudlinjen

- Det betyder, at der ikke er procedurer, som gør, at man kan spore pengene. Reelt betyder det, at man formentlig ikke ved, hvad pengene er brugt på.

- Mangelfulde kontrol- og regnskabsforhold betyder typisk, at der enten mangler bilag på en stor del af udgifterne eller simpelthen ikke foreligger et regnskab, siger Christian Bjørnskov.

Han mener, at sagen sætter spørgsmålstegn ved, hvor godt det egentlig går med Lars Løkke Rasmussens (V) bebudede oprydning i organisationen.

0 kommentarer
Vis kommentarer