Mad-kæde: Vil du ha' brød med kemikalie fra yogamåtter

Sandwich-kæden Subway serverer brød med kemikalier, der bruges til syntetisk læder og i yogamåtter

Subway - sandwich-kæden - er kommet i modvind i USA, fordi  en madblogger har kritiseret dem for at servere brød med kemikalie, som bruges til bl.a. yogamåtter. (Foto: AP)
Subway - sandwich-kæden - er kommet i modvind i USA, fordi en madblogger har kritiseret dem for at servere brød med kemikalie, som bruges til bl.a. yogamåtter. (Foto: AP)

Synes du også, at sandwichbollen virker lidt sej og elastisk? Så kan det være du har fuldstændig ret. I hvert fald hvis du skulle have sat tænderne i en af dem fra sandwich-kæden Subway i USA.

Den populære madgigant, der også findes adskillige steder i Danmark, er kommet i søgelyset for at pakke deres madvarer ind i lige lovlige elastiske brød.

Subway i USA benytter nemlig en lille spidsfindighed af et 'krydderi', eller Azodicarbonamid, som det hvide pulver reelt hedder.
Et produkt som dog - altså nu også udover det velbagte sandwichbrød - mest af alt knytter sig til brugen af plast og gummi - særligt i gummi fodtøj.

Men det kemiske skyllemiddel er angiveligt også yderst velegnet til fremstillingen af yogamåtter for at øge elasticiteten.

Lyder det, som en lun sandwichbolle du har lyst til at sætte tænderne i? Nej, vel!

Og det har adskillige forbrugere da også fået slået fast i USA efter at en velkendt madblogger og helseaktivist, Vani Hari, ifølge USA Today har fået gjort kæden opmærksom på indholdet af deres brødvarer.

Subway har ellers brandet sig selv som en sundhedsbevidst madkæde, hvor selveste præsidentfrue Obama så sent som i sidste uge sad og indtog mad fra Subways' menukort i Washington D.C.. Et led i Michelle Obamas egen fokusering på sund mad til børn og forbrugerne.

- Vi er allerede i gang med at fjerne Azodicarbonamid for at kunne forbedre vores brød, selvom det er et godkendt produkt, udtaler firmaet som reaktion på det kulinariske oprør ifølge USA Today.

Mens danske sandwich-elskere fortsat roligt kan sætte tænderne i de lange brødbaner, fordi netop Azodicarbonamid er et forbudt produkt i Europa og også Australien, tager det dog lige noget tid, før det kemiske 'bage'-produkt og elastik-pulver helt kan tilskrives som elimineret fra hylderne.

0 kommentarer
Vis kommentarer