Myndigheder bakker op om utrolig fisker-historie

De mexicanske myndigheder bakker op om den utrolige historie om en mexicansk fisker, der drev rundt på stillehavet i 13 måneder efter han blev slået ud af kurs i en storm - han måtte kaste sin døde skibsdreng over bord, da han døde af sult

Den mexicanske fisker, Jose Salvador Alvarenga fik efter de mange måneder på havet lægehjælp på et hospital i hovedstaden på Marshall-øerne, Majuro. Foto: AP
Den mexicanske fisker, Jose Salvador Alvarenga fik efter de mange måneder på havet lægehjælp på et hospital i hovedstaden på Marshall-øerne, Majuro. Foto: AP

De lokale fiskere og de mexicanske myndigheder bakker nu op om den mexicanske fisker, Jose Salvador Alvarengas historie om, at han blev fanget i en storm på Stillehavet ud for den mexicanske kyst i Chiapas-regionen i Mexico. Han var taget ud for at fiske efter hajer sammen med sin unge skibsdreng Xiguel, da de blev slået ud af kurs af en storm.

Drev rundt på stillehavet i 13 måneder: Kastede død skibsdreng over bord

Efterfølgende drev fiskeren angiveligt rundt på Stillehavet i 13 måneder på en diæt af rå fisk, råt fuglekød, regnvand og skildpaddeblod. De to blev ifølge fiskerens forklaring også tvunget til at drikke deres egen urin.

Men efter at være død af sult, kastede Jose Salvador Alvarenga sin skibsdreng over bord efter en måned. Et år efter strandede han selv på Ebon Atollen ved Marshall-øerne.

Men selv om fiskeren har haft svært ved at overbevise myndighederne på Marshall-øerne om sin historie, så bakker både de lokale myndigheder og nogle af de lokale fiskere i Mexico, op om, at to fiskere forsvandt på havet sidst i november 2012, da vejret blev dårligt. Det skriver det engelske medie The Guardian.

Jaime Marroquin, som er talsmand for redningsberedskabet i Mexicos Chiapas-region har bekræftet over for The Guardian, at en båd, der var bemandet af to fiskere blev meldt savnet ved Costa Azul to dage efter den sejlede fra land, den 17. november 2012.

Fisker drev rundt på Stillehavet i et år

Redningsberedskabet fik meldingen af ejeren af båden fra fiskeri-firmaet Camaroneros De la Costa, som Jose Alvarenga også har nævnt det i et interview.

Maroquin, der var med i eftersøgningen af de to fiskere, sagde at vejret var blevet meget dårligt, og det var meget muligt, at båden var blevet blæst ud på havet. Han fortæller, at fiskerne i området ofte tager ud i lignende små både på en eller to-dages-ture, for at fange hajer eller rejer uden navigations-udstyr.

- Vindene var kraftige, siger Maroquin.

- Vi havde en intens eftersøgning, men vi var nødt til at stoppe eftersøgningen med helikopter efter to dage på grund af dårlig sigtbarhed.

De lokale fiskere fortalte nyhedsbureauet AP, at Alvarenga levede og arbejdede i området i årevis, og ikke vendte hjem fra havet midt i november 2012. De kendte ham som La Chancha, (grisen), et øgenavn, der formentlig kom af, at han var kraftigt bygget.

Fiskeren er blevet interviewet af flere medier og under interviewet med AFP faldt den 37-årige fiskers humør, da han fortalte om skibsdrengen Xiguel, hvis døde krop han måtte smide over bord, da han bukkede under af sult efter at de havde levet af rå fisk, råt fuglekød, og havde drukket skildpaddeblod og deres egen urin.

- Han kunne ikke holde den rå føde i sig, og blev ved med at kaste op, siger Alvarenga.

- Jeg prøvede at få ham til at holde sig for næsen, mens han spiste, men han fortsatte med at kaste op.

- Hvad kunne jeg ellers gøre?, lød det fra fiskeren.

Den 37-årige fisker mener, at skibsdrengen var mellem 15 og 18 år.

Alvarenga fik efterfølgende lægehjælp på et hospital i hovedstaden på Marshall-øerne, Majuro.

Nu har fiskerens forældre og hans datter i Salvador også givet sig til kende, og det viser sig, at de har oplevet et dobbelt mirakel. De havde nemlig ikke hørt fra ham i flere år, og troede han var død.

- Vi takker gud, for at han er i live. Vi er overlykkelige. Jeg vil bare have ham her med os, sagde moren Maria Julia Alvarenga til CNN i hans hjemland, El Salvador, hvis regering samarbejder med Mexico om at bringe ham hjem igen.