Rektor vil teste elever for narko til gymnasiefester

En gennemført politiaktion tidligere på ugen på et gymnasium i Kalundborg, hvor politiet fandt en mindre mængde narko, får nu Espergærde Gymnasium og HF til at stramme op på skolens mulighed for at narkoteste eleverne i forbindelse med gymnasiefester

Foto: Casper Dalhoff
Foto: Casper Dalhoff

- Jeg vil på baggrund af episoden i Kalundborg bede vagterne om at indføre en stikprøvekontrol af elever, hvor der er mistanke om brug stoffer, siger rektor Henrik Boberg Bæch, til Helsingør Dagblad.Rektoren påpeger, at gymnasiet i forvejen har en politik, som tillader brug af narkotest, men at muligheden

- Jeg har talt med vagterne om det, og som det er i dag bliver eleverne kun sendt hjem og ikke nødvendigvis testet, siger Henrik Boberg Bæch.

Baggrunden for at der skal strammes op er, at det vil sende et tydeligt signal til eleverne om, at det ikke er tilladt at indtage hash eller andre stoffer, oplyser skolens rektor.

- Vi har en vigtig dannelsesopgave overfor eleverne, heriblandt at lære dem at det ikke et tilladt ifølge loven at tage stoffer, siger Henrik Boberg Bæch.

Espergærde Gymnasiums elevrådsformand Parathan Balachandran bakker op om at håndhæve muligheden for at narkoteste til gymnasiefester.

Se også: Rektor meldt til politiet efter narkorazzia



Se også: Gymnasie-rektor efter narko-razzia: En del af vores strategi

- Så længe det drejer sig om elever, der viser en adfærd, hvor der er mistanke om narko, er det i orden, siger Parathan Balachandran.

Elevrådsformanden påpeger, at en tilfældig stikprøvekontrol derimod vil skabe en dårlig stemning blandt eleverne, hvorimod kontrol ved mistanke om stoffer er i orden.

- Det er jo ulovligt, og derfor er det også i orden at teste, siger Parathan Balachandran.

Den holdning deler skolens rektor.

- Der skal være en begrundet mistanke. Ellers vil det være chikane af eleverne , siger Henrik Boberg Bæch.

Eleverådsformanden påpeger, at hverken elevråd eller skolens festudvalg har haft mulighed for at drøfte den nye konsekvente kurs.

- Vi skal naturligvis have en god og konstruktiv debat om den nye praksis, siger Parathan Balachandran.

Baggrunden for at stramme op på praksis handler ikke om, at stoffer udgør et generelt problem blandt eleverne på Espergærde Gymnasium og HF.

- Der er ingen grund til at tro, at der bliver taget stoffer hverken til hverdag eller fest . Men med over 1000 elever tør jeg ikke læggge hovedet på blokken og sige, at det ikke foregår. Stoffer er jo en del af ungdomskulturen, siger Henrik Boberg Bæch.

Heller ikke eleverådsformanden mener, at stoffer udgør et udbredt problem blandt eleverne.

- Det er et individuelt problem som enkelte elever kan have, men det er bestemt ikke et generelt problem, siger Parathan Balachandran.

Hvis en elev på skolen bliver testet positiv for narko til fester vil eleven blive sendt hjem. Det er ikke bortvisningsgrund med mindre der er skærpede omstændigheder, der taler for, at elevens adfærd ikke er acceptabel i forhold til skolens retningslinjer. Også elever, der har drukket for meget, bliver sendt hjem i forbindelse med fester på skolen, oplyser rektor Henrik Boberg Bæch.

0 kommentarer
Vis kommentarer